Izbornik Malte: Hrvati igraju vrlo nepredvidljivo, što ih čini opasnima

IZBORNIK reprezentacije Malte, Nijemac Horst Heese, nije pretjerano razočaran visokim porazom koju je njegova momčad doživjela u Zagrebu, te je kazao kako "izgubiti 3:0 od Hrvatske i nije tako loše".

Online izdanje malteškog dnevnog lista Times of Malta donosi opsežan intervju s Heseeom, u kojem je izbornik Malte kazao kako je prvi gol, onaj Dade Prše u 24. minuti, "krivac" za visoki poraz Malte.

Nakon što je Pršo razbio Maltin bunker, jedino preostalo pitanje bilo je koliko će još golova Hrvatska zabiti do kraja susreta, piše novinar lista Times of Malta.

"Izgubiti 3:0 od Hrvatske i nije tako loše, možemo živjeti s tim rezultatom." – kazao je Heese, pa dodao: "Prvi gol došao je u krivo vrijeme, a po mom mišljenju taj gol je zapravo bio autogol našeg golmana. Možda je naš vratar bio malo nervozan nakon centaršuta Roberta Kovača, ali ne mogu ga kriviti jer je poslije imao nekoliko dobrih intervencija."

"Naši su veznjaci morali puno trčati, jer su Hrvati bili vrlo brzi i precizni u dodavanjima. Hrvatska primjenjuje vrlo pametnu taktiku, igraju s trojicom u zadnjoj liniji. Ali kad su u fazi napada, njihova dva braniča zauzimaju pozicije na bokovima kako bi omogućili veznjacima slobodnije kretanje." – dodao je Heese.

"Hrvatska igra vrlo nepredvidljivo, što ih čini vrlo opasnim, jer je nemoguće predvidjeti što će sljedeće napraviti." – zaključio je izbornik Malte.

Pročitajte više