Izet za Index o Prosinečkom: Nikad me nije nazvao

Screenshot

IZET HAJROVIĆ i u Dinamovom trijumfu u prvom kolu skupine Europa Lige nad Fenerbahčeom (4:1) s dva gola i nizom majstorija oduševljavao je Maksimir onako kako to nije napravio nijedan igrač nakon Roberta Prosinečkog.

Ali, hrvatski nogometni čarobnjak, koji je danas izbornik Bosne I Hercegovine, nikako u tu reprezentaciju ne poziva kolegu po velemajstorstvu i nasljednika u Dinamu.

Maksimir se klanja obožavanom Izetu, njegovim rolicama, driblinzima, asistencijama, golovima. Navijači se ustaju kada izlazi iz igre uz duge ovacije i zazivanje njegovog imena. Ipak, čovjek koji je sve ovo doživljavao 20 godina ranije na istom mjestu i istim povodom, u osam dosadašnjih mečeva na klupi BiH nijednom nije pozvao Hajrovića, iako je ovaj u najboljim godinama (27) i životnoj formi. 

Igrača koji je golom donio Bosni i Hercegovini najveći uspjeh u povijesti, odlazak na SP 2014., izbornik nije pozvao ni na početku novog ciklusa, za rujanske utakmice u Ligi nacija, u kojima je BiH pobijedila Sjevernu Irsku (2:1) i Austriju (1:0), pa se postavlja pitanje računa li uopće na Hajrovića, koji je prije pet godina odbacio rodnu Švicarsku, za čiju seniorsku reprezentaciju je bio debitirao, te odabrao Bosnu i Hercegovinu.

Nakon što se Hajrović pod jugom Maksimira fotografirao s desecima fanova koji su ga tamo ostali čekati do kasno u noć, odgovorio nam je na par pitanja vezanih za njegovu neizvjesnu sudbinu u reprezentaciji BiH. 

Protiv Fenerbahčea si odigrao fantastično i to je tvoja igračka poruka izborniku Prosinečkom. Imaš li za njega kakvu verbalnu poruku?

"Ne, nemam mu ništa za reći. On kao i svaki drugi izbornik prati igrače i ja jedino ono što znam mogu pokazati na terenu, kao i što sam do sada pokazao. Ako me pozove bit će mi drago, a ako to ne napravi, ja ću i dalje davati sve od sebe da dobijem poziv."

Nakon ovakve utakmice logično bi bilo da se nadaš pozivu. Ili to ne želiš reći?

"Ne želim to reći. Igram svoju igru, treniram kako treba, maksimalno sam koncentriran i discipliniran i vidjet ćemo što će biti ubuduće."

Prosinečki te nije zvao za prve utakmice u novom ciklusu, mečeve u Ligi nacija, ali je izjavio da te prati. Je li te ikako zvao ili kontaktirao?

"Nikad me nije nazvao."

Pročitajte više