Izraelski Wayne Rooney ruši engleske snove o EURO-u 2008?

NAKON što je prvi izraelski napadač Roberto Colautti suspendiran, stoperima Stevea Mclarena u subotu će se najvjerojatnije suprotstaviti 17-godišnji Ben Sahar i  18-godišnji Toto Tamuz.

Ben Sahar član je mlade momčadi Chelsea, što dovoljno govori o njegovu potencijalu, dok smo Tota Tamuza imali priliku upoznati u utakmici protiv Hrvatske i uvjeriti se u neosporan talent crnoputog mladića.

Veznjak Boltona, također suspendirani Idan Tal, vjeruje kako mladi napadački dvojac ima dovoljno kvalitete da svojoj domovinu priušti veliko zadovoljstvo i pobijedi Englesku.

"Sahar je još gotovo dječak, ali vrlo dobar nogometaš. Vrlo se brzo razvija u Chelseau, gdje ga, kao i ovdje nazivaju izraelskim Wayne Rooneyem. Vrlo je talentiran i smatram da će postati vrstan napadač. Toto Tamuz je , s druge strane, iako tek postao punoljetan već pola godine s reprezentacijom. Vrlo je brz i snažan s gotovo nenormalnim potencijalom, ali izraelska javnost će morati biti strpljiva s ovim mladićima i ne ih izvrgavati pretjeranom pritisku."- rekao je za Tal, prenose engleski mediji.

Idan Tal vjeruje kako Engleskoj neće biti lako u Izraelu, jer se posljednjih godina izraelski nogomet razvija nezadrživo.

"Stalno napredujemo i sve smo opasniji. Imamo vrlo dobru momčad, a oslonci ekipe kao Benayoun i Tal Ben Haim uistinu su klase za sebe. Nadam se da možemo poraziti Englesku koja ne djeluje bajno". - napominje Tal.

V.B
Foto: Israel-football.org

Pročitajte više