Izvanredni kongres Fise 2005. u Dubrovniku

NAKON najvećeg uspjeha hrvatskog veslanja i osvajanja dviju srebrnih medalja na Svjetskom prvenstvu u Milanu već sutra počinjemo pripreme za iduću sezonu u kojoj nam je glavni cilj nastup na Olimpijskim igrama u Ateni sa što više kvalitnih posada, izjavio je danas na konferenciji za novinare predsjednik Hrvatskog veslačkog saveza Zdravko Jurčec.

Po riječima izbornika veslačke reprezentacije Igora Čulina, nastup u Milanu bio je svakako potvrda kontinuiteta hrvatskog veslanje, a po prvi put osvojena je i medalja u konkurenciji veslačica. Čulin je izrazio uvjerenje da i četverac i osmerac, s neznatim izmjenama, mogu kao i braća Skelin izboriti plasman na olimpijske igre u Ateni.

Iako lake veslačice nisu na programu olimpijskih igara odlazak u Atenu planira i Mirna Rale Brođanac ali još nije odlučila s kojom bi partnericom nastupila u klavifikacijskim utrkama. Braća Skelin mirno su primili uspjeh u Milanu naglašavajući da je Svjetsko prvenstvo ipak samo jedna od stanica koja vodi ka glavnom cilju, nastupu na olimpijskim igrama, na kojima planiraju osvojiti najsjajnije odličje.

Veliko priznanje hrvatsko veslanje dobilo je u Milanu i time što je Međunarodna feslačka federacija FISA odlučila da izvanredni kongres, koji se po tradiciji uvijek održavaju poslije olimpijskih igara i na kojima se određuju strateški pravci razvoja svjetskog veslanja, organizira u veljači 2005. godine u Dubrovniku.

"To je svakako još jedno veliko priznanje za naš sport, a ako uspijemo još urediti veslačku stazu na Jarunu tako da može dobiti licencu koja bi je svrstala u krug osam najboljih veslačkih staza na svijetu, imali bi sve preduvjete za još bolji rad i napredak hrvatskog veslanja", istaknuo je Jurčec.

Pročitajte više