Izvučeni parovi četvrtfinala: Dinamo u Unešić, Hajduk u Koprivnicu

U KUĆI nogometa izvučeni su parovi četvrtfinala Hrvatskog nogolmetnog kupa. Unešićka Zagora, trećeligaš koji je nakon Osijeka senzacionalno u osmini finala izbacio prvu momčad druge lige, Karlovac, dočekat će zagrebački Dinamo!

Hajduk će u goste Slaven Belupu, Pomorac će dočekati Cibaliju, a Rijeka goste iz Kranjčevićeve. Prve utakmice igraju se 12. studenog, dok su uzvrati na rasporedu 26. studenog. Dinamu će se izaći u susret, jer protiv moskovskog Spartaka u Uefinoj ligi igra 27. studenog. Ukoliko se na izvarednoj sjedinici Upravnog odbora Prve HNL, koja je zbog polemike Rijeke i Dinama na rasporedu danas od 14 sati, potvrdi odluka o odgodi prvenstvene utakimice, u tom slučaju će se uzvart na Maksimiru odigrati u terminu 10. prosinca. No, ukoliko se odgođena utakmica 12. kola Rijeka - Dinamo progčasi u korist Riječana 3:0, što su domaćini zatražili od Udruženja, uzvratni susret odigrat će se u reprezentativnom terminu 19. studenog.

Inače, hrvatska reprezentacija u tom terminu nema dogovorenih susreta, već termine za prijateljske utakmice koristi u veljači naredne godine.

Damir Babić, predsjednik Zagore iz Unešića, nakon ždrijeba nije bio presretan, iako su momci uoči ždrijeba hrabro poručili da žele upravo Dinamo.

"Mogli smo proći i bolje, no mi smo prezadovoljni jer će opet biti pun stadion i fešta. Iako prvu utakmicu igramo kod kuće, nije neki faktor, vjerujem da će na Maksimir doći barem tisuću navijača iz Unešića"

O najavi da je Dinamo baš njihova želja, Babić je uz osmijeh prokomentirao: "Ma to je bila mala šala, nije bitno hoćemo li proći ili ne".

Rajko Magić:

"Mogli smo proći bolje, no igraju se dvije utakmice, a bolja će momčad proći dalje. Dobro je što se prva igra u Splitu, mislim da je to naša prednost. S obzirom na trenutačnu formu, radi se o dvije podjenake ekipe, no ja vjerujem u našu formu i kvalitetu. Nadam se proazu".

D.R./M.P.
Foto: V.H.

Pročitajte više