Jadranski derbi bez imperativa za Hajduk: Vučević traži konture momčadi za sljedeću sezonu

U SUBOTU popodne na raspored su utakmice 23. kola 1. HNL, a jedna od najzanimljivijih utakmica igrat će se na Poljudu, gdje će Hajduk ugostiti Rijeku. Iako možda po položaju na tablici ovaj susret ne zaslužuje tituli jadranskog derbija, a Hajduk praktički nema rezultatski imperativ jer ne može ni gore ni dole, Vučević se vrlo ozbiljno priprema.

"Utakmice protiv Rijeke su uvijek bile zanimljive, atraktivne, čak i žestoke, na granicama regularnosti. Ovu utakmicu moramo shvatiti kao sve do sada, bez velikih turbulencija. Nisam ni ja zadovoljan onime što smo pokazali, nismo dobili konture standardne momčadi, nadam se da će se to popraviti", rekao je Vučević.

"Gledao sam Rijeku, igraju iznimno disciplinirano, stoje dobro straga, pa izlaze na kontre. Ali tako su igrali i Inter i Split... A mi moramo to probiti individualnom kvalitetom i zabiti što prije zgoditak", istaknuo je u najavi susreta trener Hajduka.

S druge strane trener kluba s Kantride Elvis Scoria ističe kako se gosti u Split ne dolaze braniti. Istina, Rijeka ne briljira u posljednjim utakmicama, međutim u derbijima to zapravo nije ni bitno...

"Sigurno se ne planiramo braniti cijelu utakmicu. Čvrst blok da, bunker sigurno ne. Mi u Splitu hoćemo bodove, a da bismo u tome uspjeli Hajduku moramo zabiti gol-dva. Moramo biti opasni prema naprijed. Hajduk može napasti, a mi mu namjeravamo pokazati da to ne može raditi bezbrižno", napomenuo je Scoria.

"Rezultat nam je realno bitniji no Hajduku, a ne moram ni govoriti koliko bi naši navijači cijenili pobjedu na Poljudu",dodao je trener Riječana na press konferenciji u uvodu susreta.

Inače, Rijeka je nakon 22 odigrana kola sedma, a osvojili su do sada 30 bodova, 17 manje od Hajduka. U 22 utakmice slavili su Riječani osam puta, isto toliko puta su i poraženi, u šest navrata su remizirali. Identičan učinak imaju i na Kantridi i u gostima, po četiri pobjede i poraza, te tri remija.

Ove sezone Rijeka je pobijedila u Maksimiru Dinama, u Parku mladeži Splita, slavili su i u Karlovcu i Koprivnici. Remizirali su kod Hrvatskog dragovoljca, Šibenika i Istre 1961. Na koncu u zadnje četiri gostujuće utakmice samo jednom su poraženi, prikupili su podatke vrijedno na službenim stranicama Bijelih.

Pročitajte više