Jakirović: Svi su samo čekali da Dinamo potone. Dečki su im sada pokazali

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

DINAMO je u derbiju 33. kola SuperSport HNL-a, ali i cijele sezone, nakon preokreta pobijedio Rijeku na Rujevici s 2:1 i time napravio veliku prednost na vrhu ljestvice. Tri kola prije kraja prvenstva aktualni prvak sad ima četiri boda prednosti u odnosu na Riječane.

Rijeka je povela u 50. minuti golom Marka Pjace s bijele točke, a rezultat je izjednačio Bruno Petković, koji je majstorski u 75. minuti izveo slobodan udarac s više od 20 metara. Tri boda Dinamu donio je u 89. minuti Arber Hoxha.

Susret je prokomentirao Dinamov trener Sergej Jakirović.

"Ogromna tri boda"

"Moram priznati da prvo poluvrijeme nismo izgledali dobro. Previše smo bili razvučeni, na poluvremenu smo promijenili sustav. Presjekao nas je jedanaesterac, ali onda je ekipa pokazala nevjerojatnu mentalnu snagu. Na kraju smo se obranili jer je Rijeka jako nezgodna na prekidima. Ogromna tri boda u direktnom dvoboju, korak smo bliže cilju", rekao je Jakirović i dodao:

"Kolega Sopić je Rujevicu opisao onako kako on zna, jako je teško tu igrati, ali Dinamo je danas uspio i sedmi put pobijediti ovdje. Mi smo Hoxhu jako dugo skautirali i na kraju smo od tri opcije doveli njega jer nam je bio najisplativiji. Izvana je sve bilo bubanje cifri. Sigurno mu ovaj gol danas puno znači."

"Nestvarno zvuči"

"Sadašnja situacija mi izgleda nestvarno. Prošli smo svašta. Kao da su svi samo čekali da Dinamo potone i da nije dominantan. To je valjda prirodno. Dečki su još jednom pokazali kvalitetu i vratili se na vrh", nastavio je Jakirović i zaključio:

"Osijek je sljedeći. Jako dobra momčad s odličnim trenerom, neće biti lako, ali moramo sve napraviti da osvojimo tri boda. Vjerujem da će biti pun stadion."

Pročitajte više