Janić posljednji u finalu kajaka na 500 metara

STJEPAN JANIĆ, hrvatski kajakaš, zauzeo je nakon sedmog mjesta na 1000 metara i deveto mjesto u finalu Olimpijskih igara u Pekingu na dvostruko kraćoj dionici.

Opet je na startu Janić prilično zaostao za najboljima, a u drugom dijelu utrke nije uspio izdržati tempo niti drugog dijela finalista, pa je završio kao posljednji, deveti u finalu.

"Mogao sam i bolje, ali loše sam ušao u utrku te nisam mogao postići dovoljnu brzinu za samu završnicu utrke", rekao je Janić nakon utrke te dodao:

"Da nisam ovako loše startao mogao sam ostvariti višu poziciju. Nije bila moja taktika da startam među prvima, ali sam u tih početnih 250 metara potrošio sam mnogo energije i nisam imao snage za završnicu".

No, dvije finalne utrke u Pekingu mogu zadovoljiti Janića, a bolje u jakoj konkurenciji očigledno nije mogao.


"Zadovoljan sam rezultatima jer sam ušao u dva finala dok su neki zvučniji kajakaši zapeli u kvalifikacijama ili polufinalu.  Nije bio problem odveslati šest utrka u šest dana, ali je konkurencija na ovim Olimpijskim igrama strašna. Stvarno mi je bila čast veslati u finalu", rekao je za kraj 27-godišnji kajakaš.

Nakon brončane medalje na 1000 metara Australac Ken Wallace je osvojio zlato na 500 metara, u utrci gdje je vodio od samog početka. Foto finiš je odlučivao o srebrnom odličju koje je na kraju uzeo Kanađanin Adam van Koeverden, dok se broncom okitio Britanac Tim Brabants, zlatni s 1000 metara.

Olimpijske igre, kajak (K1) 500m:

1. Ken Wallace (Aus) 1:378.252

2. Adam van Koeverden (Kan) 1:37.630

3. Tim Brabants (VB) 1:37671

...

9. Stjepan Janić (Hrv) 1:38.729 

R.J./A.K.
Foto: AFP

 

Pročitajte više