Jansrud najbrži na treningu u Koreji, Zrnčić-Dim 46.

 Foto: Hina

NAJBOLJI svjetski skijaši u četvrtak su prvi put isprobali spustašku stazu na kojoj će se 2018. boriti za odličja na Zimskim olimpijskim igrama u korejskom Pyeongchangu, a na prvom službenom treningu najbrži je bio Norvežanin Kjetil Jansrud za kojim je hrvatski reprezentativac Natko Zrnčić-Dim zaostao 3.16 sekundi i bio 46. u konkurenciji 56 natjecatelja.
 
Radi se o stazi koja nije pretjerano dugačka (2648 metara), start joj je na 1370 metara, cilj na 545 metara, a Jansrud ju je svladao za jednu minutu, 42 sekunde i 65 stotinki. Drugi je bio Austrijanac Romed Baumann s 13 stotinki lošijim rezultatom, a treći je sa zaostatkom od 35 stotinki bio Talijan Peter Fill.
 
Natko Zrnčić-Dim je sa startnim brojem 44 ostvario 46. vrijeme na prvom treningu (1:45.81) što je rezultat u skladu s njegovim ovosezonskim nastupima na utrkama Svjetskog kupa. Zanimljivo je da se na startu spustaškog treninga pojavio i vodeći u ukupnom redoslijedu Austrijanac Marcel Hirscher koji se spustio više u rekreativnom stilu te za Jansrudom zaostao čak 7.33 sekundi, uz uvjerljivo najlošije vrijeme (1:49.98). Hirscher je samo želio isprobati stazu na kojoj će se u nedjelju (4.00 sati po hrvatskom vremenu) boriti za bodove u superveleslalomu, dok će subotnji spust (4.00 sati po hrvatskom vremenu) propustiti.
 
Dojmovi skijaša o olimpijskoj stazi bili su prilično različiti. Za Kjetila Jansruda ona je "ne previše teška, nešto kraća i sporija, ali iznimno dobra za vožnju". Talijan Christof Innerhofer nazvao ju je "dosadnom". No, to možda ima veze s tim što je imao tek 32. vrijeme prvog treninga.

Pročitajte više