sp u rukometu

Japan bio blizu nove senzacije. Katar u dramatičnoj završnici ipak slavio

Foto: Epa

KATAR je u drugom kolu skupine C u dramatičnoj završnici pobijedio Japan 31:29 i nakon dva kola ima maksimalan učinak.

Podsjetimo, svjetski doprvak iz 2015. je u prvom kolu skupine C slavio protiv Angole, dok je Japan, posljednjeplasirana reprezentacija s prošlog Mundijala na otvaranju senzacionalno uzeo bod Hrvatskoj.

Japan je protiv Katara na poluvremenu imao prednost 16:15. Katar je u nastavku otišao na 26:21 i izgledalo je da će mirno zaključiti utakmicu. Ipak, Japanci se nisu predavali i napravili su seriju 6:0 i poveli.

Ipak, u završnici su pali, nisu izdržali i Katar je upisao vrijedne bodove.

Katarce su do druge pobjede u prvoj fazi natjecanja predvodili Frankis Marzo s 11 pogodaka te Ahmad Madadi sa šest. Najbolji strijelci japanske reprezentacije bili su Remi Anri Doi sa sedam golova i Yuto Agaire sa šest.

Katar je umalo izgubio gotovo dobivenu utakmicu, kad su Japanci serijom od šest pogodaka anulirali zaostatak od pet golova i poveli s 27:26 u 53. minuti. U zadnje dvije i pol minute momčadi su ušle izjednačene (29:29) da bi Katarci golovima Hassaballe (59) i Berracheda (60) došli do vrijedne pobjede.

Katar nakon dva kola ima četiri boda i nalazi se na vrhu ljestvice ispred Japana i Hrvatske koji imaju po jedan bod, dok je Angola zadnja bez bodova.

Od 18 sati sastaju se Hrvatska i Angola, a Katar će biti posljednji suparnik hrvatskim rukometašima u prvoj fazi natjecanja. Taj je dvoboj na rasporedu u utorak s početkom u 18 sati.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Želite li momentalno primiti rezultate utakmica Hrvatske, sve vijesti i reakcije sa Svjetskog rukometnog prvenstva instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: rukomet

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više