"SVI ZNAJU - JA SAM BARCA" Je li ovo nasljednik Luisa Enriquea?

Foto: Getty Images/Guliver Image

JOŠ se ne zna tko će biti novi trener Barcelone nakon što na kraju ove sezone Luis Enrique napusti klupu. Trener katalonskog diva najavio je odlazak još početkom godine, a od tada mu mediji traže nasljednika. Među favoritima za to mjesto našao se i Ronald Koeman, sadašnji trener Evertona.

"Polaskan sam i drago mi je da razmišljaju o meni", rekao je 54-godišnji Koeman koji je igrao za Barcelonu od 1989. do 1995. godine.

"Svi znaju da sam ja Barca. Znaju da volim klub u kojem sam odrastao kao igrač i kao osoba. U trenerskoj karijeri imam snove koje želim ostvariti. Jedan je voditi reprezentaciju Nizozemske. Mogao sam to postići, ali su me obaveze u Evertonu spriječile. Druga želja i san je taj da jednog dana vodim Barcu. To je istina", rekao je.

Nizozemac je ove sezone doveo Everton u vrh engleske Premierlige, ali su nakon sjajne jeseni pali zbog serije lošijih partija. Trenutačno su sedmi na ljestvici i gotovo je sigurno da neće uspjeti dohvatiti plasman u Ligu prvaka.

"Imamo moćan i uzbudljiv projekt koji ćemo dodatno pojačati i pokušati izboriti Ligu prvaka sljedeće sezone".

A što ako Barca nazove?

"To je hipotetsko pitanje u koje ne mogu ulaziti. U nogometu, kao i u životu i biznisu, možemo o svemu razgovarati i raspravljati".

Katalonci tvrde: Barcu preuzima Valverde

Prema pisanju katalonskih medija, Barcelona je navodno blizu dogovora s Ernestom Valverdeom, 53-godišnjim trenerom Athletic Bilbaa koji je u Barci igrao 1988-1990. godine.
 
Legenda slavnog baskijskog kluba trenersku karijeru je počela 2001. u Athletic Bilbau, a vodio je i Espanyol, Olympiakos, Villarreal i Valenciju. Na klupu Bilbaa se vratio prije četiri godine, a 2015. donio mu je španjolski Superkup pobijedivši Barcelonu s 5:1 (4:0 i 1:1) u dvije utakmice. S Barcom je kao igrač osvojio Kup pobjednika kupova. 

 

 

Pročitajte više