transferi

Je li ovo znak da je Olmo odabrao klub? "Oni su velik klub"

Foto: Guliver Image/Getty Images

DANI OLMO briljira na U-21 prvenstvu Europe i jedan je od najzaslužnijih što će njegova Španjolska u nedjelju od 20:35 igrati finale protiv Njemačke.

Nakon što je u skupini protiv Belgije zabio prvi gol za mladu reprezentaciju Španjolske, Dinamov ofenzivac drugi je postigao u polufinalu, za veliki preokret i pobjedu 4:1 protiv Francuske.

Olmo je treći gol za mladu Furiju postigao tako što je savršeno okončao jednako takvu kontru. Utrčao je iz drugog plana i mirno realizirao kvalitetnu asistenciju Fabiana Ruiza koji je lukavom varkom izbacio svog čuvara i otvorio zicer Olmu.

Marca, najčitaniji španjolski dnevni list, ovako je opisala sjajnu akciju koju je okrunio igrač prvaka Hrvatske:

"Oduzimanje, trk, dodavanje i gol. Španjolska je zabila savršen gol. Zgoditak koji je postigao Dani Olmo od početka do kraja bio je kolektivno umjetničko djelo španjolske reprezentacije."

Na Twitteru ga često komentiraju i za ostatak Europe on je otkriće. Tako se mnogi iz Španjolske pitaju kako to da Olmo ne igra u La Ligi i dive se njegovim tehničkim mogućnostima.

Olmo će, čini se, nakon Eura za mlade promijeniti klub i napraviti rekordan HNL transfer. Spominje se odšteta od preko 25-30 milijuna eura, najkonkretniji je njemački Bayer Leverkusen, a u utrku se, pišu Španjolci, uključila i Danijeva Barcelona. No pojavila se informacija da Olma želi i Bobanov Milan.

Stranim medijima danas se proširila izjava mladog Španjolca koju je dao nakon polufinala protiv Francuske.

''Usredotočen sam na Euro i na reprezentaciju. Moja budućnost? Vidjet ćemo, čuo sam za interes Milana. Sigurno je da je to sjajan klub'', rekao je Olmo, a Nenad Bjelica je jučer potvrdio da su šanse da mladi Španjolac ostane u Dinamu minimalne.

"Teško je očekivati da nakon igara koje je prikazivao ove sezone u Dinamu i nakon partija na Euru neće doći do te ponude koju Dinamo očekuje. On je sada na vrhuncu forme, stvarno je odigrao kvalitetnu sezonu, a ovo što je odigrao na Euru u dresu španjolske reprezentacije samo mu je točka na i. Stoga bi bilo vrlo čudno vidjeti ga opet u Dinamu. Ali kažem, mora doći dobra ponuda koja će zadovoljavati naše ambicije. Ako se to dogodi, otići će, a ako ne, ostat će u Dinamu", rekao je Bjelica.

Pročitajte više