NBA

Jedan od najboljih šutera ostao iznenađen uvrštenjem u top 75 NBA igrača svih vremena

Foto: Screenshot/NBA

REGGIE Miller, stanovnik košarkaške Kuće slavnih i jedan od najboljih šutera koji su ikad igrali košarku, uvršten je na popis 75 najboljih NBA igrača svih vremena. Saznao je to i u potpunosti se iznenadio dok se pripremao za prijenos utakmice Golden State Warriorsa i Los Angeles Clippersa.

Miller je djelovao kao da uistinu nije znao da je među najboljih 75 košarkaša svih vremena koje je NBA liga birala povodom svoje 75. obljetnice. Podsjetimo, taj je popis zbog izjednačenosti u glasanju proširen za još jedno ime.

Ovim popisom ispravljena je nepravda s onog iz 1996. koji je donio 50 najboljih igrača, a na kojem se tada nisu našli Bob McAdoo i Dominique Wilkins. Sam Wilkins priznao je da mu je trebalo neko vrijeme da shvati zašto on, kao tada sedmi najbolji strijelac NBA lige svih vremena, nije na toj listi, no tvrdi da je sad zadovoljan.

S druge strane, Miller je nakon početne zbunjenosti zbog neshvaćanja na čemu mu se čestita bio oduševljen.

Miller je karijeru završio s prosjecima od 18.2 poena te po 3.0 skoka i asistencije po utakmici kroz karijeru koju je u cijelosti, od 1987. do 2005. godine, proveo u Indiana Pacersima. Jedan je od tek osam igrača koji su u sezoni bili u "klubu 50-40-90", odnosno ostvarivali takve postotke u šutu iz igre, za tri poena i s crte slobodnih bacanja.

Umirovio se kao igrač s najviše ubačenih trica (2560) u NBA ligi. Prestigli su ga Ray Allen (2973) i Stephen Curry (2842).

VIDEO: Arena Sport

Pročitajte više