Jedan od najboljih u NBA povijesti: "Nitko nije vjerovao u mene"

Foto: Getty Images / Guliver Image

STEPHEN CURRY, jedan od najboljih igrača NBA lige i zvijezda Golden Statea, vratio se u svoju srednju školu u Charlotteu, odakle je započeo košarkašku karijeru. On je dvaput proglašen najboljim igračem lige, dok je 2015. sa svojom momčadi osvojio naslov prvaka. 
 
No nije sve bilo lako na početku...
 
"Sumnjao sam da sam dovoljno dobar kako bih mogao igrati za fakultetsku momčad. Bio sam visok 173 cm i težak svega 58 kilograma. Ipak, to me naučilo mnogim stvarima. Iskušao sam sam sebe i pokazao ljudima da mogu igrati dobro, bez obzira na to što sam bio tako mali i mršav", rekao je Curry na ceremoniji predaje svog dresa s brojem 20 srednjoj školi u Davidsonu i otkrio priču o tom dresu...
 
"Taj dres s brojem 20 bio mi je prevelik. Jednostavno, bio sam mršavko".
Njegov trener iz srednje škole, Shonn Brown, priznao je kako nije vjerovao da će Curry postati jedan od najboljih igrača u povijesti NBA lige...
 
"Nikada nisam mislio da će Stephen Curry postati zvijezda. Ali takav je bio u očima jednog običnog čovjeka, ali ne i Boga", poručio je Brown.
Fakultet je napustio samo godinu dana prije diplome. Kako bi pokazali da ga vole i da još uvijek vjeruju u njega, na fakultetu su mu odbili vratiti dres dok ne završi studij.

Pročitajte više