JEDRENJE: VIII USKRŠNJA REGATA POČINJE 31. OŽUJKA U VODICAMA

Osma Uskršnja međunarodna regata krstaša koju PBZ Leasing d.o.o. i Jedriličarski klub ANA organiziraju u akvatoriju Vodica od od 31. ožujka do 3. travnja okupit će 80tak brodova i najveća je višednevna međunarodna regata u Hrvatskoj, koja na svojevrstan način otvara novu jedriličarsku sezonu. L

Uz to što je najveća višednevna međunarodna regata, mi smo na i izvan regatnog polja najbolje organizirano jedriličarsko natjecanje na istočnoj strani Jadrana,kazao je direktor regate i PBZ Leasinga Petar Paštrović, koji je dodao kako su do utorka prijavljene 74 posada iz sedam europskih zemalja.

Paštrović je potvrdio dolazak ponajboljih hrvatski kormilara - Ivana Kureta, Antu Vanjaku, Darka Hajdinjaka, Minskog Fabrisa, kao i najperspektivnijeg sportaša Hrvatske Marina Mišuru, koji će biti na brodu generalnih pokrovitelja Privredne banke Zagreb i Generali osiguranja, čiji je kormilar njegov stariji brat Bartul Mišura. Marin Mišura je petoplasirani sa nedavnog seniorskog Svjetskog prvenstva u olimpijskoj klasi "finn", a tijekom regate u Vodicama potpisat će sponzorski ugovor sa Generali osiguranjem.

Na regati u Vodicama mogu sudjelovati jedrilice u standardnoj izvedbi - Elan, Bavaria, Jeanneau, Beneteau, Hanse, Hunter, Vektor i Salona, koje će biti svrstane u tri skupine. Na regati, koja je u Vodicama već tradicionalno spoj vrhunskog sporta i poslovnog svijeta, primjenjivat će se regatna pravila ISAF RRS, Međunarodni sustav premjeravanja (IMS), te posebni propisi sigurnosti Hrvatskog jedriličarski savez (HJS). U nagradnom fondu su novčane nagrade od 40.000 kuna za pobjednika u ukupnom poretku, potom jedrilica Optimist Winner, najmovi jedrilica, zrakoplovne karte, tjedan besplatnog hotelskog smještaja, računala, mobiteli, škola jedrenja i drugo.

Prva Uskršnja regata održana je 1997. u organizaciji PBZ-Leasinga kad je sudjelovalo samo 14 jedrilica, a iz godine u godinu regata raste po broju sudionika, jedrilica, novinara i sponzora.

Regata je zadržala tradicionalan program sa dva jedrenja u "trokut" prvoga dana, navigacijske regate drugog dana, te dva završna plova "u štapa" zadnjega dana.

(Hina) xrš yrš

Pročitajte više