HRVATSKA REPREZE>NTACIJA

Jedvaj: U Hrvatskoj je gore biti lijevi bek nego političar

Foto: Hina, Pixsell

NEVJEROJATNA večer u Maksimiru, Hrvatska je u zadnjoj sekundi srušila Španjolsku u utakmici Lige nacija golom Tina Jedvaja za konačnih 3:2, pred više od 32 tisuće navijača na tribinama.

Jedvaj je zabio i pogodak za 2:1 u utakmici koja se u drugom poluvremenu pretvorila u nezaboravnu predstavu. Stoper Leverkusena upao je u momčad u zadnji čas, na poziciju lijevog beka koju inače ne igra, i postao junak večeri.  

Drugi gol spektakularno je zakucao na odbijenu loptu nakon šuta Brekala, u zadnjoj sekundi utakmice. Izborniku Daliću, unatoč kaotičnoj utakmici, hrabrost s uvođenjem mladih igrača na kraju se isplatila.

Jedvaj je u prvi plan nakon slavlja u Maksimiru stavio suigrače. 

"Čestitke suigračima, bilo je teško, znali smo da moramo ići na pobjedu, a kada znate da morate baciti sve karte u napad, to je jako opasno. Ponosan sam na Hrvatsku. Zabili smo prvi gol iz presinga, iz oduzete lopte, znali smo da će oni imati šanse, ali na kraju su ih imali malo. Nije ovo bilo ni blizu onoj utakmici iz Španjolske, nismo ih puštali duboko, mi smo na kraju iskoristili svoje šanse i uzeli bodove", kazao je Jedvaj.

Lijevi bek, koji to nije, s dva gola srušio je Španjolsku. Kako opisati osjećaje s Maksimira?

"Zabio sam jednom autogol i gol, ha-ha... Znači mi ovo puno, posebno jer nam je igrala samo pobjeda, ponosan sam na Hrvatsku."

Pozicija lijevog beka je stalan problem reprezentacije. Jedvaj je protiv Engleske odigrao odlično na desnoj strani, a Dalić ovaj put nije imao puno izbora na lijevoj. Konkretno, nije imao nikoga. Jedvaj je uskočio, a ostalo će se još dugo prepričavati.

"Zezali smo se da je kod nas gore biti taj lijevi bek nego političar. Već sam uoči Engleske rekao, što god da igram, dat ću sve od sebe, bilo mi je teško, nisam na ovoj poziciji igrao često ni dugo, ali pobjeda je najbitnija."

U nedjelju Hrvatska igra na Wembleyju protiv Engleske. Iako u hram nogometa dolazi kao posljednja momčad elitne skupine, pobjeda donosi prvo mjesto. 

Golove s utakmice i ludnicu na Maksimiru možete pogledati ovdje.

Ludnica na kraju utakmice:

Pročitajte više