Jeličić: Hrvatska je odigrala lošu utakmicu, ali Subašićeve obrane će se prepričavati generacijama

Foto: EPA

HRVATSKA je na penale izbacila Dansku u osmini finala Svjetskog prvenstva u Rusiji i prošla među osam najboljih reprezentacija svijeta.

Junak hrvatske pobjede bio je Danijel Subašić, koji je obranio tri penala u raspucavanju, a posljednji gol zabio je Ivan Rakitić nakon što su Badelj i Pivarić promašili.

U neobičnoj utakmici Danska je povela već u prvoj minuti, Hrvatska je izjednačila tri minute kasnije, a Danci su imali nekoliko velikih prilika za pobjedu. I Hrvatska je imala veliku šansu riješiti utakmicu prije lutrije penala, ali Luka Modrić nije uspio svladati Schmeichela s bijele točke nakon rušenja Ante Rebića u 116. minuti.

"Subašićeve obrane će se prepričavati generacijama. Tako mi je drago da smo svi mi napaćeni Hrvati došli do malo nogometne satisfakcije. Trebalo nam je malo sreće. Odigrali smo lošu utakmicu, bili smo prazni, bez ikakve organizacije u igri, Danci su u drugom poluvremenu bili puno kvalitetnija ekipa. Jako smo se patili, a izbornik s klupe nije bio na nivou kao ni njegovi igrači. Na stranu sve to, ušli su u povijest i nadam se da će nastaviti na ovom valu", rekao je Joško Jeličić.

Trenutak kad je Rakitić pogodio u mrežu, a hrvatski navijači podivljali od sreće Ludnica diljem Hrvatske nakon drame u osmini finala

Policija upalila rotirke nakon pobjede Hrvatske

Pročitajte više