Jesenska statistika HNL-a: Prosječno 2,85 gola po utakmici, najviše gledatelja na Poljudu, Ljubojević jedini postigao 2 hat-tricka

NAKON 17 odigranih kola u jesenskom dijelu HNL-a, osim ljestvice HNL-a, zanimljivo je pogledati i ostale statistike: posjećenost, prosjek golova po utakmici, prosječnu dob igrača i slično.

U odnosu na prošlu sezonu posjećenost je pala za oko 400 gledatelja po utakmici. Najveću posjećenost imao je jesenski prvak Hajduk, kojeg je na domaćim utakmicama pratilo u prosjeku 5389 navijača.

Na drugom mjestu je Dinamo s 4625 posjetitelja, a jedino Cibalia manje od 2000 posjetitelja po utakmici, tek 1513.

Na utakmicama HNL-a u prosjeku se postizalo 2,85 golova po utakmici, a Dinamo je najučinkovitija momčad jesenskog dijela. Najgora momčad je Varteks koji jedini ima prosjek manji od 1 gola po utakmici: 0.94.

Hajduk je primio najmanje, a Marsonia najviše pogodaka, piše Jutarnji list. Najvišu pobjedu postigao je Dinamo protiv Marsonije (7:0), a najvišu gostujuću pobjedu postigao je Inter protiv Hajduka (4:1).

Ljubojević i Zekić jedini su igrači koji su na jednoj utakmici postigli tri gola, a Ljubojević je hat-trick postigao dvaput.

Najmlađu momčad u Ligi imaju Osijek i Zadar čiji nogometaši prosječno imaju 24,6 godina, Dinamo je tek na petom mjestu s prosjekom od 25 godina.

Najstariju momčad ima Kamen Ingrad čiji igrači imaju prosječno 28 godina.

HNL se nastavlja 21. veljače utakmicama 18. kola. Liga za prvaka i Liga za ostanak startaju 27. ožujka, a posljednje kolo na rasporedu je 15. svibnja.

Pročitajte više