UFC

Jones: Khabibu su dali Conora jer je jedini protivnik za kojeg je javnost čula

Foto: Getty Images/Gulilver Image

KHABIB Nurmagomedov je proteklog vikenda svladao Justina Gaethjea i otišao u mirovinu sa savršenim skorom od 29 pobjeda i nijednim porazom.

Nakon što je u kavezu nakon borbe objavio kako odlazi u mirovinu, Khabib je rekao što želi od UFC-a: "Samo jednu stvar želim od UFC-a, a to je da me stave na prvo mjesto 'pound for pound' ljestvice jer to zaslužujem. Apsolutni UFC-ov prvak lake kategorije. 29 pobjeda u 29 borbi. Mislim da to zaslužujem."

Nova UFC-ova "pound for pound" ljestvica izgleda upravo prema njegovim željama jer se na njoj nalazi na prvom mjestu. Takve vijesti pozdravio je gotovo cijeli borilački svijet, ali Jon Jones razmišlja sasvim drugačije. 

 

Jones je odmah nakon Khabibove borbe na Twitteru napisao kako se Dagestanac ne može mjeriti s njim u kategoriji najboljeg borca svih vremena, a sada je komentirao i novu ljestvicu. "To je prvoklasno sranje", napisao je Jones na Twitteru.

Zanimljivo je da je Jones iskoristio točan izraz koji je proslavio baš Khabib kada ga je prije nekoliko godina javno počeo prozivati Conor McGregor pa u izvornom jeziku ova objava ima dodatnu težinu.

Jones je uskoro objasnio i zašto smatra kako Khabib ne može biti ispred njega. "Jednoglasna odluka sudaca protiv Iaquinte koji je uskočio kao zamjena u posljednji tren, tako je postao prvak. Conor McGregor je bio jedini protivnik za kojeg je čula šira javnost. Katapultirali su čovjeka kako bi on postao najbolji ikad, to je urnebesno", stoji na Jonesovom Twitteru.

 

Jonesova kritika "pound for pound" ljestvice je neutemeljena jer se ona formira na račun trenutne forme i posljednjih nastupa. Jones je posljednji put nastupio prije osam mjeseci kada je u vrlo tijesnoj borbi svladao Dominicka Reyesa odlukom sudaca. Otad je objavio kako prelazi u tešku kategoriju, ali još uvijek se čeka potvrda prvog službenog meča u toj kategoriji.

Pročitajte više