POSLJEDNJI PLES

Jordana napao bivši suigrač: Zašto baš sad? Zašto je to rekao? I zašto mene nema?

Foto: Getty Images

TONI KUKOČ nije jedini bivši suigrač Michaela Jordana koji je zapostavljen u dokumentarcu Posljednji ples. On se barem pojavio na nekoliko minuta u petoj epizodi.

S druge strane, Craiga Hodgesa, čovjeka koji je uz Jordana igrao četiri sezone, osvojio prva dva naslova prvaka i triput pobijedio na natjecanju u tricama na All-Staru, dosad uopće nije bilo u dokumentarcu, niti će ga biti.

I ne srami se javno reći da ga to smeta, kao ni kritizirati Jordana zbog stvari o kojima je govorio u seriji.

Zamjerio mu je priču o "kokainskom cirkusu"

Za početak, Hodges je jako zamjerio Jordanu na priči o "kokainskom cirkusu Bullsa" koju smo mogli vidjeti već prvog vikenda prikazivanja Posljednjeg plesa. Jordan je govorio o tome kako je kao rookie tijekom predsezone ogovarao suigrače i išao od vrata do vrata.

"Došao sam do jednih vrata gdje se mogla čuti buka i onda sam čuo kako netko iz sobe upozorava da je netko ispred vrata. Otvorili su vrata, unutra je bila skoro cijela momčad i radili su stvari koje nisam vidio u životu. Linije kokaina, marihuana i žene bili su posvuda, bio je to cirkus", ispričao je Jordan.

Hodges je poludio zbog te priče. Ne zato što je on bio u sobi jer on se Bullsima priključio tek četiri godine kasnije.

"Među igračima postoji bratstvo. Gledam te prve epizode i razljutio sam se zbog priče o kokainskom cirkusu jer sam mislio na braću koja su se morala opravdavati obiteljima koje se spremaju gledati taj veliki dokumentarac, znaju da si bio u momčadi i sad sve moraš objašnjavati 12-godišnjem dječaku", rekao je Hodges u razgovoru za Fox Sports Radio.

Zamjerio mu je riječi o Pippenu i Grantu

Nisu mu se svidjele ni neke stvari koje je Jordan govorio o suigračima poimence. Na primjer, da je Pippen bio sebičan jer je namjerno odgodio operaciju stopala za početak sezone da bi se osvetio Bullsima u sukobu oko ugovora, kao ni to što je optužio Horacea Granta da je bio izvor za knjigu "Jordanova pravila" Sama Smitha, koja je Michaela prikazala u lošem svjetlu.

"Scottie je bio sebičan? Ma da, čovječe. A ovo s Horaceom me posebno pogodilo. Moram poručiti MJ-u da to nije bilo u redu. Horace nije zaslužio krivnju za 'Jordanova pravila'. Ako MJ zna još nešto i ako zna Horaceov motiv, neka kaže kako je to učinio, zbog mene koji sam mu bio suigrač baš poput njega. Ljutit sam što su intervjuirali sve osim mene", rekao je Hodges.

Hodges je zaista jedan od rijetkih bitnih Jordanovih suigrača kojeg uopće nema u filmu, a kao jedan od poznatijih političkih aktivista među košarkašima, bilo bi zanimljivo čuti njegovo mišljenje o Jordanovoj zloglasnoj izjavi da "i republikanci kupuju tenisice".

Zamjerio mu je jer se dokumentarac prikazuje dok crnci umiru

Konačno, Hodges je ljutit i zbog tajminga emitiranja dokumentarca koji je zapravo trebao biti pušten kasnije. Štoviše, postprodukcija posljednjih dviju epizoda još uopće nije gotova. No ESPN je požurio jer je želio popuniti rupu nastalu globalnom obustavom sporta.

"Tajming je marketinški savršen, svi su kod kuće. I sad imamo najveću ikonu crne Amerike u vrijeme dok mnogi crnci umiru. Zašto sad? Volio bih da mi netko to objasni", završio je ogorčeni Hodges.

On je u NBA ligi igrao od 1982. godine, a od 1988. do 1992. je bio u Bullsima. Bio je vrhunski šuter, dvaput je predvodio NBA ligu po postotku trica i triput osvojio natjecanje u tricama na All-Staru, među ostalim i one godine kad je na njemu sudjelovao Dražen Petrović. No Bullsi su ga 1992. otpustili i nakon toga više nikad nije zaigrao u NBA ligi.

Pročitajte više