Još uvijek neizvjesno finale Istočne konferencije NBA lige

DETROIT je pobijedio Boston 94:75 u četvrtoj utakmici finala Istočne konferencije NBA lige i time izjednačio rezultat u seriji na 2:2.

Takav rezultat je logičan u utakmici gdje je Boston imao katastrofalan šut iz igre. Za dva poena su gostujući igrači gađali 20-57 (32 posto), a za tri poena 1-9 (11 posto).

Uz to njihova tri ključna igrača Pierce - Garnett - Allen su kombinirano imali šut 11-38, a opet je potpuno indisponiran bio Allen koji je promašio tri pokušaja za tricu, a pogodio je tek dvije lopte iz igre.

No, unatoč takvoj igri Boston je imao dostižni zaostatak sve do posljednje četvrtine. Naime, uoči zadnjih 12 minuta Detroit je vodio  65:58, ali je Detroit pomeo suparnika u završnici 29:17 i lako došao do izjednačenja na 2:2.

Detroit je imao čak 27 asistencija (15 više od Bostona), a najbolju utakmicu u doigravanju, u karijeri, je odigrao Antonio McDyess koji je postigao 21 poen uz 16 skokova.

Hamilton je dodao 20 uz sedam asistencija, dok su Wallace i Maxiell dodali po 14. Kod Bostona su najbolji strijelci bili Pierce i Garnett sa po 14 poena.

Peta utakmica se igra u srijedu, a domaćin je Boston. 

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više