Jurčić: Špaco se sigurno neće doći kao Miše nadigravati u Maksimir

TRENER Dinama Krunoslav Jurčić najavio je danas prvi polufinalni ogled Kupa između Hajduka i Dinama, koji je na rasporedu u srijedu u 17.30. Što se tiče novosti iz tabora, strateg Modrih neće moći na računati na četiri igrača.

"Cufre ne konkurira za momčad, baš kao ni Dodo, Bišćan te Lončarić koji su ozlijeđeni. Svi ostali su spremni za ovu specifičnu utakmicu, za koju se, usput rečeno, već dugo vremena spremamo. Imamo odličnu atmosferu u svlačionici, a način na koji smo pobijedili Slaven u subotu dao nam je dodatno samopouzdanje u nastupu", rekao je u uvodu današnje press konferencije Krunoslav Jurčić.

"Tvrdim da smo prvenstvo već osvojili, međutim, Kup je nešto sasvim drugo. Odlučuju slučajnosti, inspiracija, tako da se može svašta dogoditi. Ipak, imamo veliku kvalitetu i očekujem da ćemo svladati Hajduk i plasirati se u finale", dodao je.

"Ne znam kako će hajdukovci reagirati nakon poraza od Lokomotive"

Jurčić ne zna hoće li poraz od Lokomotive dobro doći Hajdukovcima, kao što je to nula sa Zadrom Dinamu...

"Zaista ne znam kako će hajdukovci reagirati nakon poraza od Lokomotive. Znam da je nama nula sa Zadrom bila dobra stvar, jer smo nakon toga zaigrali agresivnije, pokazavši veću želju. Hoće li tako biti slučaj i sa Splićanima, teško mi je reći. U svakom slučaju vjerujem da će igrati dosta defenzivno, jer puno očekuju od uzvrata u Splitu. Sigurno Špacin Hajduk neće kao i Mišin doći otvorenog garda u Maksimir, nadigravati se s Dinamom", istaknuo je Jurčić.

Na pitanje o stanju travnjaka Jurčić je odgovorio: "Travnjak je nešto bolji nego ove subote na utakmici Lokomotive i Hajduka. Od tada je pala kiša pa je situacija malo bolja, međutim, dok ne počne rasti trava, bitnijeg poboljšanja neće biti."

"Špacu jako cijenim, od njega sam puno naučio"

O Poklepoviću trener Dinama ima jako visoko mišljenje te ističe kako je puno u životu naučio od njega.

"Špacu jako cijenim, on je jedno vrijeme bio i moj trener i puno sam naučio od njega. Pretpostavljam koju će momčad poslati na travnjak Maksimira i tu ne očekujem neke posebne promjene, baš kao ni u formaciji. Špaco je standardizirao sustav i pokazao već na koje igrače računa u nastavku sezone", napomenuo je trener Dinama.

Na koncu se Jurčić kratko osvrnuo i na Hajduk, za koji smatra da ima vrlo jaku momčad, koja će se kad-tad posložiti...

"Gledajte, mi Hajduk iznimno respektiramo. Oni imaju odličnu momčad i pitanje je vremena kada će postati moćni, kada će se posložiti. Gledao sam im klupu protiv Lokomotive i bio sam ugodno iznenađen kvalitetom koja tamo boravi. Od igrača iz prve momčadi moram istaknuti Vukušića, koji me dosta iznenadio svojim izvedbama", za kraj će Jurčić.

Pročitajte više