Jurčića nije odnijela Rijeka: "Igrače je teško motivirati za ovakve utakmice"

KRUNI JURČIĆU utakmica s Rijekom nije bila kao svaka druga. Pričalo se da će Jurčić u slučaju neuspjeha protiv Riječana dobiti otkaz pa nije bilo druge nego na Maksimiru uzeti tri boda i vratiti prednos nad Hajdukom na plus četiri.

> Krstanović spasio Jurčića: Dinamo nakon puno muke slomio otpor Rijeke

> Krstanović ironično poručio što misli o svojoj minutaži i Dinamovoj realizaciji

> Babić spasio Osijek od poraza, Zadar pao u Vinkovcima

A Dinamo se s Rijekom puno mučio i u prvom poluvremenu nije stvorio šansu. Stvari su se promijenile u nastavku nakon što je Jurčić uveo Ivana Krstanovića umjesto Fatosa Beqiraja, a visoki napadač mu se odužio asistencijom za pogodak Ante Rukavine pa onda golom za konačnih 2:0. Jurčić je tako preživio na klupi Dinama.

"Igrači su u prvo poluvrijeme ušli pod dojmom atmosfere posljednjih dana i ona su noge teške. Bilo je teško bez igrača kao što su Badelj i Kovačić, ali sam zadovoljan kako su ostali momci reagirali. Odigrali su na mišiće."

Jurčić tvrdi da je igrače teško motivirati.

"Nije problem igrače motivirati za veće utakmice, problem je kod ovakvih. Igrači se ispucaju u europskim utakmicama, ali ne smiju zaboraviti na bodove u prvenstvu. Večeras smo uspjeli uzeti bodove, igrači su se iščupal iz zamke opuštenosti i izborili važnu pobjedu", rekao je Jurčić.

Trener Rijeke Ivo Ištuk nije imao druge nego čestitati Dinamu. Rijeka se dobro branila prvih 45 minuta, ali u drugom poluvremenu su pali. O Kelavinom golu nisu previše razmišljali - nisu uputili ni jedan udarac u okvir.

"Došli smo igrati disciplinirano i željeli smo iznenaditi Dinamo kontrama. Dobro smo se držali u prvom dijelu, ali kasnije pali što je Dinamo iskoristio", kaže Ištuk koji je kritizirao Alfereza zbog dva žuta kartona koje je zaradio na Maksimiru.

Pročitajte više