Serie A

Jurić nakon remija s Fiorentinom kritizirao upravu kluba i hvalio Nikolu Kalinića

Foto: EPA

IVAN JURIĆ i njegova Hellas Verona su u 13. kolu Serie A na gostovanju kod Fiorentine remizirali rezultatom 1:1. Bio je to peti remi Verone u 13 utakmica ove sezone.

Goste je u vodstvo iz kaznenog udarca doveo Portugalac Miguel Veloso u osmoj minuti nakon prekršaja na Salcedu, a izjednačenje domaćinu je donio srpski napadač Dušan Vlahović u 19. minuti, također s bijele točke. Na Vlahoviću je i skrivljen penal. Jurić je nakon utakmice komentirao oba kaznena udarca.

► KLIKNI OVDJE I OVDJE I POGLEDAJ GOLOVE.

"Oba penala su bila prilično mekana"

"Agresivni smo na svim dijelovima terena, ali ne u kaznenom prostoru. Želim da smanjimo opasnost u kaznenom prostoru, ali moram priznati da nijedan od penala nije trebao biti dosuđen. Oba su bila prilično mekana", priznao je Jurić, koji ima velikih problema sa sastavljanjem momčadi.

Trenutno mu nedostaje sedam igrača prve momčadi, a najvažniji izostanak je onaj Nikole Kalinića koji se ozlijedio krajem studenog u domaćem porazu od Sassuola 2:0. Hrvatski napadač se već trebao vratiti na travnjak, ali još se oporavlja od ozljede bedrenog mišića.

Jurić poslao poruku upravi kluba

"Potpisali smo Kalinića jer je iznad prosjeka. Može se reći po njegovu dodiru i kretnjama da dolazi iz većeg kluba. Nadamo se da će se vratiti što je prije moguće", kazao je Jurić koji nije propustio kritizirati upravu zbog velikog broja prodanih igrača i malo dovedenih zamjena u ljetnom prijelaznom roku.

"Naljutio sam se na početku jer smo planirali druge stvari, koje nisu učinjene. Razumijem da postoje situacije poput pandemije koronavirusa, a mi u Veroni smo oprezni s ravnotežom u financijama. Bio sam ljutit u trenutku, ali prošlo me brzo. Sada sam sretan i imam sve što je potrebno za rad", zaključio je Jurić.

Predsjednik Verone: Jurić se ponekad zanese

Prije utakmice protiv Fiorentine o Juriću je govorio predsjednik Hellas Verone Maurizio Setti.

"Ponekad se zanese. Mi preživljavamo zbog zarade od transfera i mislim da se on s nama slaže. Stvar je u tome da smo mi iskreni u onome što kažemo i programu koji prezentiramo i zbog toga sam miran. Lanac između mene, Jurića i direktora je tanak. Trenutak je poseban, a mi nismo veliki klub i moramo raditi sve što je u našoj moći", kazao je Setti.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više