Juve ne briljira, a Fiorentina je oslabljena: Remi je najbolja opcija



INDEX i BetPlace.net svaki dan donose vam analize i prognoze klađenja i sve korake za sigurnu okladu.

Juventus je i dalje uz Udinese jedina neporažena momčad lige nakon sedam kola, no četiri podjele bodova u posljednjih pet susreta malo su smirile euforiju koja je zavladala u Torinu. Navijači žele naslov prvaka nakon dugog perioda gledanja u leđa milanskom dvojcu, no trener Conte za početak želi doći do pozicije koja ih sljedeće sezone vodi u Ligu prvaka. Svjestan je Conte da neće biti lako momčad nakon dva uzastopna sedma mjesta u prvenstvu dovesti do naslova prvaka, no oni i dalje odlično kotiraju budući da su i Milan i Inter u velikim problemima na početku sezone. Juventusov je problem što bodove gube protiv klubova koje bi morali pobjeđivati kao što su Bologna, Catania, Chievo i Juventus. Šta im vrijedi velika pobjeda nad Milanom u derbiju kada gube bodove protiv objektivno slabijih momčadi. Protiv Genoe je Matri dva puta doveo Juventus do vodstva, no tri puta je obrana Juventusa loše reagirala na pokušaje Genoe. Jednom je vratnica spasila Storarija, a dva puta je morao ići po loptu u mrežu. Iako je u toj utakmici Storari mijenjao ozlijeđenog Buffona, mora se reći da krivica za primljene golove ide ponajprije užoj obrani predvođenoj Chiellinijem. Storari će ponovno mijenjati ozlijeđenog Buffona, a ponovno neće biti ni ozlijeđenog Giaccherinija. Još se ne zna da li će spreman za utakmicu biti Čileanac Vidal koji ne trenira punim intenzitetom. Očekuje se da će on utakmicu započeti na klupi i da se u sastavu Juventusa neće ništa bitnije promijeniti, no ukoliko liječnički tim ipak osposobi Vidala onda će Conte promijeniti svoju 4-2-4 taktiku u 4-1-4-1 sa Pirlom između obrane i veznog reda, te sa Matrijem u samom vrhu napada.

Fiorentina je razočaravajuće ušla u sezonu, a posebno su blijede bile njihove predstave na gostovanjima. Jedine su pobjede protiv Bologne i Parme ostvarili na svom Artemio Franchiu u Firenzi, a na gostovanjima ove sezone još nisu postigli niti jedan gol. Nakon poraza od Udinesea, odigrali su utakmice bez pogodaka protiv Napolija i Cesene. Upravo je utakmica s fenjerašem Cesenom bila glavni razlog zbog kojeg su navijači Fiorentine zatražili smjenu trenera Mihajlovića budući da ih je zadnja momčad lige u tom susretu nadigrala, pogodila dva puta okvir Borucovog gola i sačuvala svoju mrežu netaknutom iako su posljednjih dvadeset minuta igrali bez isključenog Mutua. Nezadovoljstvo navijača bilo je dodatno naglašeno i u posljednjoj utakmici sa Catanijom u kojoj je Jovetić dva puta doveo Fiorentinu u vodstvo, da bi Catania dva puta anulirala njihovu prednost. Mihajlović mora tražiti bodove u Torinu, no taj će mu posao biti dodatno otežan budući da ne računa na dva standardna talijanska reprezentativca. Nedostaju mu ozlijeđeni bek Cassani, te suspendirani veznjak Montolivo. Dobra je vijest za Fiorentinu uranjeni povratak povremenog talijanskog reprezentativca Gilardina koji se prije očekivanog vratio treninzima i u ovoj bi utakmici trebao biti najistureniji igrač «ljubičica». Iskusni se urugvajski napadač Santiago Silva nije najbolje snašao u Fiorentini otkako je stigao ovog ljeta iz Veleza budući da nije postigao gol iako je zabilježio šest nastupa za momčad.

BetPlace.net preporučuje:

U posljednja 22 međusobna susreta ova dva kluba, Fiorentina je slavila samo dva puta. Posljednjih su godina ove dvije momčadi gotovo redovito dijelile bodove kada bi se susrele. Naime, od posljednjih je deset međusobnih susreta svaka momčad slavila po dva puta minimalnom prednošću, dok je čak šest susreta završilo bez pobjednika. S obzirom na činjenicu da i ove sezone oba kluba teško dolaze do pobjeda, ne bi bilo čudno da se i ovaj susret uklopi u trendove. Fiorentina će biti oslabljena neigranjem dva ključna prvotimca, no Juventusove predstave u posljednjim kolima nisu bile očaravajuće.

>>> Detaljnije analize potražite na BetPlace.net

Pročitajte više