LIGA PRVAKA

Juventus bez šuta u okvir gola Lyona: "Noćna mora"

Foto: EPA / Getty Images / Guliver Image

JUVENTUS je izgubio kod Lyona 1:0 prvu utakmicu osmine finala Lige prvaka i zakomplicirao život u elitnom natjecanju.

Talijanski prvak, koji posljednjih osam godina osvaja Scudetto, čeka na treći naslov europskog prvaka 24 godine, a nakon poraza u Francuskoj približio se novom ispadanju.

"Juventus nije bio tamo", konstatira Corriere della Sera.

"Juventus bez igre i bez šuta", naglašava Gazzetta dello Sport.

Milanski list aludira na podatak da Stara dama nije uspjela uputiti nijedan udarac u okvir gola Lyona, što joj se dogodilo treći put od 2004. godine u Ligi prvaka. Isti učinak imala je protiv Arsenala 2006. i Atletico Madrida 2014. godine. 

"Noćna mora Juventusa, sada je jako teško", piše Quotidiano Sportivo, a Sarri nakon poraza poručuje: Ne znam zašto ne mogu natjerati igrače da razumiju osnovne stvari.

Uoči uzvrata 17. ožujka u Torinu talijanski mediji donose i podatak da je Juventus nakon poraza 1:0 u gostima osam puta prošao dalje od 15 slučajeva, a samo tri puta od posljednjih 10 kada je iz prvog susreta imao minus od jednog gola. 

Posljednji takav primjer dogodio se Juventusu u sezoni 2008./2009. kada je u Londonu izgubio od Chelseaja 1:0, a potom je u uzvratu bilo 2:2 te su Bianconeri ispali, također u osmini finala. Prošle sezone Juve je u osmini finala izgubio prvi susret 2:0 u Madridu od Atletica, ali je u Torinu uspio slaviti čak 3:0 i proći dalje. 

Embed from Getty Images

Pred Juventusom je jako teško razdoblje. Već za vikend igra kod kuće protiv Intera veliki derbi u borbi za Scudetto, nakon čega također dočekuje Milan u uzvratu polufinala talijanskog kupa (prvi susret završen je 1:1), a potom će protiv Lyona igrati na sve ili ništa. 

Eventualno novo ispadanje iz Lige prvaka predstavljao bi još jedan težak udarac za njegove ambicije u Europi, a trener Maurizio Sarri već sada je pod velikim pritiskom. 

 

Pročitajte više