Kako je jedan od najboljih igrača ostao u Rijeci: "Sve je već bilo dogovoreno, a onda sam dobio jedan poziv"

Foto: Igor Kralj/Pixsell

SVI SU Filipa Bradarića već vidjeli u Bologni. Transfer je bio gotovo dogovoren, on spreman na selidbu u Italiju, ali je u posljednjem trenutku ipak odlučio ostati na Rujevici. Zašto?
 
Jednostavno je, Matjaž Kek i čelnici Rijeke nisu željeli izgubiti oba hrvatska reprezentativca prije prve utakmice u Ligi prvaka. Franko Andrijašević je otišao u Genk, a odlaskom i Bradarića vezni red Riječana doživio bi težak udarac. 
 
Ako i dođe do transfera, on će se dogoditi nakon europskih utakmica...
 
"Dogovorio sam se s ljudima u klubu da ćemo vidjeti što će se događati u ovom periodu kada su pred nama europske utakmice. Nema nikakvog razloga da ne bih ostao i mislim da je sve bilo maksimalno korektno i s moje i s njihove strane", objasnio je svoju odluku Bradarić za Novi list.
 
Filip je s ocem i agentom već bio u Bologni, Riječani i Talijani dogovorili su visinu odštetnog zahtjeva, ali onda...
 
"Taj transfer je praktički već bio riješena stvar. Međutim, nazvao me je naš predsjednik Damir Mišković i presudila je njegova želja da ostanem u Rijeci, da pomognem klubu i da zadržimo momčad na okupu što je više moguće kako bismo kao i prošle sezone napravili najviše što možemo u domaćim natjecanjima, a pogotovo u Europi – u Ligi prvaka."
 
Kako momčad gleda na odlazak Andrijaševića, najboljeg igrača HNL-a prošle sezone?
 
"Pričali smo dok smo zajedno bili u reprezentaciji i moj dojam bio je taj da je bolje da ode jer je glavom već bio spreman otići prema novim izazovima. Zbog toga je bolje da je otišao. Sigurno je da je Franko to i zaslužio. Nedostajat će nam, naravno. Zabio je puno golova, često je bio ključan igrač..."
 

Pročitajte više