TRANSFERI

Kako je najbolji igrač U21 Eura umjesto u Barceloni završio u Italiji?

Foto: EPA

BARCELONA je još davnih dana htjela dovesti Fabiana Ruiza, najboljeg igrača nedavno završenog Eura U-21, ali njegov tadašnji trener u Betisu, Quique Setien, nije htio pristati na njihovu ponudu od samo milijun eura. 

Ta odluka pokazala se dobrom jer je Ruiz prošlog ljeta prešao u Napoli za 30 milijuna eura i tako donio pozamašnu zaradu svom klubu. Sada vjerojatno vrijedi i dvostruko više s obzirom na to kako je igrao za Španjolsku na Euru. 

"Barcelona je htjela platiti milijuna eura kako bi odvela Fabiana da igra za njihovu rezervnu momčad, a ja sam to dobio jer sam ga želio u Betisu", rekao je Setien za Radio Marcu pa dodao: 

"Kad sam došao iz Las Palmasa vidio sam njegov potencijal i tražio sam da ga se zadrži. Napoli je za njega platio 30 milijuna eura, ali nema sumnje da bi ovom trenutku netko morao dati barem 60 da ga dovede". 

Setien je vjerojatno tim potezom spasio Ruizovu karijeru, s obzirom na to da je u Barceloni konkurencija u veznom redu već nego u bilo kojem drugom klubu u Španjolskoj i veliko je pitanje bi li tamo dobio minute koje su mu bile potrebne.

 

Pročitajte više