Transferi

Kako je propao Messijev transfer u Chelsea? Sve je stalo nakon običnog razgovora

Foto: Getty Images

CHELSEA je bio jako blizu dovođenja Lea Messija 2014. godine, ali transfer je na kraju propao, objavio je Gianluca Di Marzio za talijanski Sky.

Messi je tada imao otkupnu klauzulu u visini od 250 milijuna eura koju je Chelsea bio spreman platiti Barceloni. Također, londonski klub je Messiju namjeravao dati godišnju plaću u iznosu od 50 milijuna funti.

Real Madrid i Chelsea su bili spremni dovesti Messija

Sve to događalo se u periodu kada je Messi imao ozbiljne probleme s porezom u Španjolskoj i zbog toga je bio na sudu.

Messi je pristao doći u Chelsea nakon razgovora s Joseom Mourinhom, koji je tada bio trener kluba. 

Di Marzio navodi da je transfer propao zbog povezanosti Messijevog oca i agenta Jorgea s nekadašnjim igračem Barcelone Decom.

Također, Di Marzio navodi da je Real Madrid 2013. godine na isti način bio spreman dovesti Messija, ali Argentinac je odbio zbog svog statusa u Barceloni.

Pregovori za Chelsea odvijali su se u siječnju 2014. godine, a Messi je bio odlučan u namjeri da se preseli u London. Problem je bio što njegov otac nije znao za njegovu želju da pređe u Chelsea. No taj dio će kasnije doći na red.

"Želim u Chelsea. Idemo požuriti", navodno je govorio Messi.

Uz pomoć Deca Messi je pokušavao ubrzati transfer u Chelsea. Deco je obećao Messiju da će spojiti njega i predsjednika Chelseaja Romana Abramoviča. 

Argentinac je bio oduševljen nakon razgovora s Posebnim

Međutim, Messi je od još nekih prijatelja zatražio pomoć da stupe u kontakt s nekim iz londonskog kluba. Jedan prijatelj spojio ga je s Mourinhom i tako je došao trenutak kada su Portugalac i Argentinac obavili videopoziv. Tada su u Mourinhovom društvu bila tri predstavnika koja su trebala raditi na tom transferu.

"Kako si, šampione? Rekli su mi za tvoju želju. Ti ne znaš koliko puta nisam mogao spavati zbog tebe jer sam pokušavao pronaći način kako da te zaustavim. Pokušavao sam bezbroj strategija koje su funkcionirale sve dok ti ne bi pronašao pobjednički dribling i postigao gol. Ti si najbolji. Točka", kazao je Mourinho.

Međutim, kada su svi u prostoriji očekivali da Portugalac pozove Messija u Chelsea, uslijedio je šok.

"Znaš što ću ti reći? Ti trebaš ostati točno tu gdje jesi", kazao je Mourinho, nakon čega je i Messi pomislio da se radi o šali.

Messi je poslušao oca

"Ne napuštaj Barcelonu. Oni će ti izgraditi kip. To je najbolje mjesto za igrača kao što si ti. Međutim, ako jednog dana ustaneš i odeš doručkovati u trening-centar i ako kava ne bude istog okusa, ako nebo postane sivo, ako više ne budeš volio svoj automobil, ako se budeš osjećao tužno pri povratku kući, ako ne budeš sretan, ako tvoja obitelj ne bude sretna, onda u tom mračnom trenutku svog života... Da, morat ćeš ponovno otvoriti vrata sreće. A iza tih vrata, pronaći ćeš mene, Josea Mourinha, koji te čeka", kazao je Posebni.

Messi se nasmijao i već je bio zaluđen novim udvaračem, piše Di Marzio. 

"Nedostajao je samo zaručnički prsten", napisao je talijanski novinar.

Messi je bio oduševljen. Želio je surađivati s Mourinhom.

"Zbog načina na koji je razgovarao sa mnom mogu osvojiti što god želi. On je pobjednik. Završite ugovor", kazao je Messi svojim predstavnicima.

Na ljeto 2014. godine Chelsea je krenuo po Messija i sve je bilo spremno. Tog ljeta u londonski klub stigao je Cesc Fabregas koji je odmah po dolasku kazao Mourinhu da Messi želi doći u klub. Mourinho je bio sretan i odgovorio je da je već razgovarao s Messijem i da zna za to.

Tu je nastao problem jer Fabregas je upozorio Deca o razgovoru Mourinha i Messija, što je bio znak da situacija izmiče kontroli. Deco je obavijestio Messijevog oca, a ovaj je sve stopirao.

Messi je čak uvjeravao oca da nije razgovarao s Mourinhom, ali već je bilo kasno i sve je propalo.

Pročitajte više