MILAN

Šimić: Sad se vidi što je Boban radio u Milanu. Zlatan je njegov igrač

Foto: Index

TOČNO na dan kad je ugledni talijanski list La Repubblica objavio senzacionalnu vijest kako se Zvonimir Boban na velika vrata vraća u Milan, u studiju Indexa gostovao je Dario Šimić.

Šimić je za Milan igrao šest godina, a sa slavnim talijanskim klubom osvojio je dvije Lige prvaka, jedno prvenstvo i jedan Kup.

Novinarka Dea Redžić je pitala Šimića da komentira trenutnu situaciju u Milanu za koji danas povremeno radi kao skaut. Kako je talijanski velikan dotaknuo dno, tko je kriv i jesu li talijanski mediji danas objavili lažnu vijest o povratku Zvone Bobana u klub? 

''Napokon vidim opet jaki Milan''

''Milan je nakon dugo vremena dobio konture kluba kakav bi svi kojima je taj klub u srcu voljeli da bude. Daleko je to od borbe za naslov prvaka, ali dolaskom Piolija igraju odlično. Nakon restarta su skupili najviše bodova i da su se samo ti bodovi računali, uzeli bi naslov. Gledao sam posljednji dvoboj protiv Bologne i to je bilo  odlično. Vidi se da se tamo opet jako dobro radi, da se dovode prava pojačanja i sad to sve skupa izgleda jako dobro'', kazao je Šimić te objasnio kako je došlo do strmoglavog pada nekoć jednog od najvećih klubova svijeta.

''Dok su drugi napredovali, Milan je grabio prema dnu"

''Poslije zadnjeg Scudetta počeli su rasprodavati momčad, povukli su neke krive poteze, a onda je uslijedila i nespretna prodaja Kinezu koji nije izabrao prava ljude i usput je bankrotirao. Dok su drugi išli naprijed, Milan je pet, šest godina nazadovao i počeo je stvarati goleme financijske gubitke. Nekoliko loših poteza i začas se nađeš na dnu. Što se tiče povratka Bobana u Milan, o tome ne znam ništa, nisam sa Zvonom pričao o tome, ali osobno bih volio da se to dogodi. Vidi se da su Zvone i Paolo napravili neke prave poteze koji sad dolaze na naplatu. Na koncu, doveli su Ibrahimovića.  Zato mi je žao što je došlo do razlaza. Zvone je sudjelovao u dovođenju većine igrača i trenera, ovo je njegov Milan kao i onaj prije. Sada potezi koji su povučeni imaju smisla i Milan se budi. Dosta novca su uštedjeli, stvari idu na bolje i sretan sam zbog toga.''

"Boban je napravio puno za hrvatski nogomet" 

Zvonimir Boban je jedan od rijetkih iz brončane generacije koji nakon karijere nije ušao u hrvatski nogomet kao dužnosnik. 

''Točno, ali to ne znači da je Zvone šutio. Itekako je znao jasno reći što misli o nekim stvarima u hrvatskom nogometu i mislim da svi znaju njegov stav. Posao koji je napravio u Fifi je odličan i na taj je način napravio puno za hrvatski nogomet. Velika je stvar da na takvim pozicijama imamo naše ljude kad znamo da su ne tako davno ti položaji bili rezervirani za neke druge.  Radio je na tome da se ubrza uvođenje VAR-a, a Hrvatska je na SP-u u Rusiji imala tretman suđenja kakav zaslužuje'', zaključio je Šimić.

Pročitajte više