FINALE LIGE PRVAKA

Kako su kapetani Liverpoola i Tottenhama doživjeli put do finala Lige prvaka

Foto: EPA

SREDIŠNJI sastojak Liverpoolova pohoda prema Madridu, Jordan Henderson kaže kako je poraz u prošlosezonskom finalu Lige prvaka pomogao engleskom doprvaku u novom pokušaju. Očekuje se da će Liverpoolov veznjak biti u početnoj postavi i druge sezone zaredom, a za uefa.com prisjetio se nezaboravnih trenutaka Redsa preko nervoze u natjecanju po skupinama do pobjeda u nokaut-utakmicama.

Hugo Lloris prošlog je ljeta s Francuskom postao svjetski prvak, a uskoro će moći obogatiti svoju kolekciju prestižnih medalja jer će s Tottenhamom nastupiti u finalu Lige prvaka protiv Liverpoola. Tottenhamov je 32-godišnji vratar imao fantastičnu sezonu, a kad je londonski klub već dogurao toliko daleko, nekadašnji Lyonov čuvar mreže nada se da će Spursi zablistati još jednom.

UEFA je s kapetanima Liverpoola i Tottenhama na svojoj službenoj stranici napravila najavni intervju za finale Lige prvaka.

Jordan Henderson o poukama prošlosezonskog finala

Iskoristili smo iskustvo iz prošle sezone kako bismo ponovno došli do finala i sad smo tu, moramo pobijediti vrlo dobre Spurse, koji su kroz cijelo natjecanje bili briljantni i pobijedili neke fantastične suparnike. Svi znamo koliko su Spursi dobri. Bit će to vrlo napeto finale pa moramo biti spremni. Moramo na terenu dati sve od sebe i to sve do samog kraja. Ako to učinimo, nećemo imati za čime žaliti.

O pobjedama u skupini nad Napolijem i PSG-om

Protiv PSG-a smo odigrali veliku utakmicu i bio je to odličan početak natjecanja, velika noć za nas. Znali smo da možemo do sljedeće runde preko Napolija, posebice zato što smo igrali na Anfieldu. Da je Napoli postigao gol, bilo bi vrlo teško. Bila je to nevjerojatna utakmica. Osjećam da smo od tog trenutka počeli igrati odličan nogomet.

O pobjedi 3:1 nad Bayernom u osmini finala

Bayern je fantastična momčad. Već godinama igra Ligu prvaka i puno je postigla. Otići u goste i odigrati takvu utakmicu bilo je zaista nešto posebno. Bio je to zaista veliki trenutak. Znali smo da ih možemo pobijediti ako ih pritisnemo te ako postignemo gol. To što smo tako odigrali pokazuje naše samopouzdanje i vjeru u momčad.

O porazu 0:3 u Barceloni

Igrali smo dobro te večeri. Imali smo dosta samopouzdanja, zato što ne može mnogo momčadi doći u Barcelonu i tako igrati. To se pokazalo i u drugoj utakmici. Tu večer ćemo uvijek pamtiti. Sad mi je to lako reći, ali stalno smo vjerovali da se nakon jednog pa drugog gola utakmica može odmah preokrenuti.

O korneru Alexander-Arnolda koji je Liverpool odveo u Madrid

Razgovarao sam s nekim i nešto se dogovarao. Okrenuo sam se i vidio da lopta leti u mrežu. Nisam zapravo shvatio što se dogodilo. Bio je to nevjerojatan način za postizanje gola u utakmici takve razine. Fantastično je za mladog igrača da je svjestan da i to može učiniti. Nakon utakmice je bilo vrlo emotivno. Ostavili smo srce na travnjaku i zaslužili smo prolaz. Mislim da ni Barcelona ne može reći da nismo zaslužili finale.

Hugo Lloris o svom prvom nastupu u finalu Lige prvaka

Ponosan sam što igram za ovaj klub, što sam dio momčadi na ovom fantastičnom putu te posebice što sam kapetan. Mi znamo da je Liga prvaka vrlo konkurentna i da treba nadmašiti sebe kako bi se izborilo finale. Potrebni su talent, uspjeh, taktička disciplina i besprijekoran način razmišljanja. Upravo tako smo i došli u ovu situaciju. Moramo cijeniti to što smo u finalu, moramo dati sve od sebe kako bismo pobijedili, to je način razmišljanja koji moramo usvojiti. Ovo je sjajno razdoblje za klub, za sve navijače, za sve igrače i trenere. Biti u finalu Lige prvaka je poput sna.

O utakmicama u skupini

Krenuli smo prilično slabo i nakon tri utakmice imali samo jedan bod. No nismo izgubili nadu i to je ono što nam je omogućilo da nadmašimo sebe i izborimo plasman u nastavak natjecanja. Međutim, bilo je i drugih faktora jer ovisili smo o tome hoće li milanski Inter u posljednjem kolu ispustiti pobjedu protiv PSV Eindhovena. Nama je u konačnici bod protiv Barcelone bio dovoljan za drugo mjesto. Bio je to, bez ikakve sumnje, početak naše velike avanture.

O izbacivanju Borussije Dortmund i Manchester Cityja

Ukupni rezultat protiv Borussije (4:0) nam laska jer do finala je trebalo dobiti još dvije velike bitke. A u prvoj utakmici protiv Cityja atmosfera je bila nevjerojatna, dijelom zato što je to bila tek druga utakmica na našem novom stadionu. Kod igrača, navijača i cijelog kluba moglo se primijetiti veliko iščekivanje. To nam je omogućilo da onako dobro odigramo protiv Cityja. Pobijediti 1:0 kod kuće najbolji je mogući rezultat. To nam je omogućilo prolaz jer u dvije utakmice i City i mi smo postigli isti broj golova.

O utakmicama s Ajaxom u polufinalu

U prvoj utakmici u prvih 20 minuta nismo napravili ništa. Znamo da u vrhunskom nogometu presudne mogu biti vrlo sitne razlike i mi smo tu spoznaju platili golom koji smo primili. To što smo izgubili samo 0:1 dalo nam je nadu u uzvratnoj utakmici. U prvom poluvremenu bilo je teško igrati, iako nismo započeli loše. Do poluvremena smo zaostajali dva gola. Mislim da se nešto dogodilo u svlačionici tijekom odmora. Dva Lucasova gola u samo nekoliko minuta vratila su nas na 2:2 i dala nam šansu. U posljednjih 20 minuta uspjeli smo postići i taj treći gol.

Pročitajte više