KAOS U LIVERPOOLU Romini navijači čekićima i noževima napali Engleze, jednog su pokušali ubiti

Foto: Twitter

PRVA UTAKMICA polufinala Lige prvaka, koju je Liverpool u utorak navečer na Anfieldu dobio 5:2, imala je vrlo krvavu uvertiru na ulicama oko stadiona.

Nekoliko sati prije utakmice ispred Anfielda se potpuno neočekivano našla skupina od nekoliko desetaka talijanskih huligana. Nitko ne zna kako su maskirani navijači, koji nisu nosili istaknuta Romina obilježja, neopaženo upali u ulice u kojima se okupljaju domaći. Naoružani čekićima, noževima i remenjem, Talijani su počeli mlatiti koga su stigli, a najgore je prošao 53-godišnji navijač Liverpoola. Njega su huligani izboli i stanje mu je kritično.

Na snimkama se jasno vidi da nigdje nema policije, odnosno tu je tek nekoliko pripadnika snaga reda pa su Talijani nekoliko minuta radili što su htjeli. Dok se izbodenom navijaču pružala pomoć, njih desetak napalo je drugoga koji je također završio na podu, a tek tada su se iznenađeni Liverpoolovi navijači organizirali i potisnuli Talijane. Uskoro je stigla i policija koja je smirila nerede.

Uhićena su dvojica talijanskih državljana od 25 i 26 godina kojima će se suditi za pokušaj ubojstva. Očevici tvrde da je atmosfera oko stadiona bila normalna te da nitko nije provocirao Rimljane niti ih je vidio dok nisu počeli napadati. Tijekom dana je po gradu navodno bilo manjih incidenata u kojima su Talijani također napadali Engleze.

Romini navijači poznati su po napadima na Engleze, osobito u Rimu gdje je svaki put bilo nereda kad bi gostovala neka engleska momčad. Liverpoolove navijače su 1984. godine nakon poraza u finalu Kupa prvaka na Olimpicu skuterima naganjali cijelu noć po gradu, a deseci Engleza završili su u bolnici.

Pročitajte više