Kasun: Zbog ozbiljne ozlijede upitan je moj nastup za reprezentaciju

KOŠARKAŠ Barcelone Mario Kasun u razgovoru za Totalsport izjavio je kako pati od kroničnog problema s leđima koji će rješavati tek na kraju sezone. Zbog toga, kaže, u pitanju je njegov nastup za hrvatsku reprezentaciju na olimpijskim kvalifikacijama u srpnju sljedeće godine.

"Nisam još u svojoj najboljoj formi. Osjećam veliki umor koji se nakupio, tako da se bolje svakako može", izjavio je hrvatski centar nakon poraza Barcelone u Ateni kod Panathinaikosa (76:66), ali i njegove iznimno dobre igre (16, koševa, 6 skokova za 29 minuta).

"Imam problema s ozljedom leđa još od Europskog prvenstva. Neće me to prestati mučiti sve do kraja sezone. Ozljeda je više nego ozbiljna pa je čak upitan nastup u reprezentaciji sljedećeg ljeta. Na injekcijama sam svakodnevno, kao i na tabletama. Nadam se da će možda ipak sve proći dobro."

Kako je bilo u Ateni?

"Jako, jako teška utakmica. Na nož. Suci su cijelo vrijeme sudili pokazujući kako znaju tko je europski prvak. Imali smo utakmicu cijelo vrijeme u rukama. Malo smo ispustili kontrolu u posljednjim minutama. Prestali smo igrati obranu, uhvatila nas je nervoza i eto, sve je završilo kako je završilo. Svejedno, mislim da smo se jako dobro nosili s njima."

Statistika jasno pokazuje kako je vaš status u momčadi napokon zadovoljavajući. Zabili ste najviše protiv PAO-a, proveli najviše vremena na parketu i uzeli najviše šuteva. Čime ste zaradili povjerenje trenera Duška Ivanovića?

"Imao sam njegovo povjerenje i u početku, odmah čim sam došao. Problem je bila ozljeda koja me vratila sasvim unatrag. Trenutno imam minutažu, trener vjeruje u mene i osjećam da je zadovoljan."

Koliko je Barcelona ove sezone sposobna napraviti? Dobro stojite i u ACB ligi.

"Mislim da smo sposobni jako puno napraviti, samo moramo igrati zajedničku košarku. Trebamo pronaći način kako zamijeniti Navarra koji dosta fali, ali bit će dobro budemo li nastavili igrati timsku košarku. Svi čekamo buđenje Alexa Ackera koji se još nije sasvim oporavio od ozljede. On je iznimno važan igrač u našoj ekipi. Ne igramo još najbolju košarku, svaku se utakmicu borimo do zadnje minute da bismo dobili. Previše teško dolazimo do pobjeda. No, dobri smo i možemo doći daleko u oba natjecanja."

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više