Katalonci pišu: Olmo pregovara s Barcelonom, a Dinamo traži rekordnu odštetu

Foto: Slavko Midžor / Pixsell

DINAMOV katalonski as vraća se kući. Njegov menadžer već pregovara s Barcelonom. Dinamo pristaje na prodaju, ali uz rekordno visoku odštetu. Za Olma su ozbiljno zainteresirani još Real, Manchester United, Bayern i Manchester City. 

Dinamo ga je kupio za 200 tisuća eura, sada odbija 100 puta više ponude

Dani OImo (20) prije četiri godine došao je u Dinamo iz Barcelonine omladinske škole uz odštetu od 200 tisuća eura. Dinamo je pak ljetos za njega odbio 100 puta više - 20 milijuna eura, navodi El Mundo Deportivo uz još par bitnih pojedinosti:

Dinamo je sada voljan prodati sjajnog ofenzivca, ali za 25 milijuna eura uz bonuse. Osnovna cijena inače je za dva milijuna viša od cifre koju je Dinamo dobio od Juventusa za Marka Pjacu, igrača koji je najskuplji izlazni transfer u povijesti kluba.

Uz prodaju Olma njegov aktualni poslodavac ima još jedan uvjet - da ostane u klubu do kraja sezone, jer Dinamo se u Europa ligi ne zadovoljava samo "proljećem", nego probojem što dalje u nokaut fazi.

Nadalje, katalonski dnevnik piše kako su se jučer na pregovorima u Barceloni našli sa strane španjolskog prvaka prvi operativac Pep Segura, te Eric Abidal i Ramon Planes, dok je Olma zastupao njegov agent Juanma Lopez. 

Iako je Barcelona od početka sezone snimala Olma, to će danas nastaviti Abidal i Planes u Logronu, na utakmici mladih reprezentacija Španjolske i Danske. 

Real predvodi ostale velikane u lovu na Olma, United ga prati cijele jeseni

Real je također iznimno zainteresiran za igrača koji je ponikao u školi najvećeg rivala i koji ga sada mami natrag. Jer Olmo se karakteristikama savršeno uklapa u tip igrača na koje se u posljednje vrijeme fokusira europski prvak: perspektivan s već izraženom kvalitetom, mlad i domaći nogometaš, koji ne predstavlja rizičnu investiciju u pogledu privikavanja na zemlju, jezik i mentalitet. 

Osim najvećih španjolskih klubova, za Olma se otvoreno raspituju još tri giganta. United ga je u zadnje vrijeme gledao čak pet puta, a posljednja utakmica na kojoj su bili njegovi skauti je ona na Maksimiru u kojoj je Dinamo pobijedio Spartak Trnavu 3:1. Interes Bayerna i Cityja već smo spomenuli. 

Zubizarretini pobočnici u Marseilleu žele ispraviti veliku grešku koju su napravili

Nismo zato da ga jako želi i pali velikan. Olympique Marseille također bi kupio Danija Olma. Za njega je zagrizao legendarni Barcelonin golman Andoni Zubizarreta, sada sportski direktor francuskog kluba. Tamo su mu prvi suradnici Albert Valenti i Narcís Julia, koji su Olma pustili da ode iz Barcelone kao kadet, jer je njihova procjena bila da su perspektivniji Lee Seung-woo, sada u drugoligašu Veroni, zatim Carles Perez, igrač Barcelone B, i Carles Alena, koji je prije dvije godine promoviran u prvu momčad, ali od tada je skupio svega par nastupa. 

Novi Pique

Katalonci ističu da bi Olmov povratak u Barcelonu podsjećao na onaj Gerarda Piquea, koji je preko Manchester Uniteda i Zaragoze dokazao matičnom klubu da ga nije smio pustiti. Koliko je Barcelona zainteresirana za OIma, svjedoči i što operaciju njegovog dovođenja vodi Pep Segura, koji se zarekao da Barca neće dovoditi igrače koji su je jednom napustili. Ali, Olmo nije svojevoljno otišao iz Barcelone. Kao 16-godišnjak se zaputio u Hrvatsku jer su u klubu u kojem je došao kao devetogodišnjak procijenili da je neperspektivan. 

Barcelonin skupi promašaj, a Dinamova najisplativija investicija i igrač na kojem će zaraditi najviše u povijesti

Međutim, ove sezone, u kojoj je za Dinamo u Europi postigao dva gola, a još pet ih namjestio, te općenito oduševljava sjajnim igrama, pokazuje da se promašaji događaju čak i u glasovitoj La Masiji. 

Ovaj promašaj Barcelonu će jako skupo koštati, a Dinamu će Olmo postati najisplativija investicija i igrač na kojem će zaraditi najviše u povijesti. 

 

Pročitajte više