JUVENTUS

Katastrofalni Juventus bez desetorice kreće u sezonu. Što može ovakav sastav?

Foto: EPA

JUVENTUS je jučer izgubio 4:0 od Atletico Madrida u prijateljskoj utakmici u Torinu. Generalka uoči početka sezone za Juventus je ispala katastrofalno. Tri gola za Atletico zabio je dojučerašnji napadač Juventusa Alvaro Morata, a za jedan je dodao Matheus Cunha. Juventus je u ovoj utakmici rezultatski čak dobro prošao s obzirom na to da su gosti zapucali još nekoliko prilika.

Atletico razbio Juventus

Momčad Massimiliana Allegrija izgleda očajno uoči početka sezone, a takav je nogomet igrala i na pripremama. Prema trenutnoj situaciji Bianconeri su daleko od statusa favorita za Scudetto. Juventus je u četiri prijateljske utakmice ostvario pobjedu, remi i dva poraza. Torinski je sastav pobijedio meksičku Guadalajaru 2:0 na početku turneje u SAD-u, a potom je remizirao s Barcelonom 2:2.

Porazi i očajan nogomet

Uslijedili su poraz od Real Madrida 2:0 te jučerašnji potop protiv drugog madridskog kluba. Allegrijev Juventus trenutno je obrambeno vrlo ranjiv, a napadački suviše jalov. Prvu utakmicu u prvenstvu torinski klub igra 15. kolovoza protiv Sassuola kao domaćin.

Za tu utakmicu Allegri neće moći računati na desetoricu igrača. Juventus su poharale ozljede. Za Sassuolo neće biti dostupan prvi vratar Wojciech Szczesny, koji se jučer ozlijedio protiv Atletica i neće ga biti do kraja kolovoza. Zbog ozljeda nema povratnika Paula Pogbe i veznjaka Westona McKennieja, koje je Allegri vidio u prvom sastavu za Sassuolo.

Obojica bi se trebala kroz mjesec dana vratiti na terene. Allegri za Sassuolo ne može računati na lijevog beka Lucu Pellegrinija, ali ni na važnog ofenzivca Juana Cuadrada. Nije poznato kada će se njih dvojica vratiti. 

Zbog teških ozljeda još od prošle sezone Juventus nema na raspolaganju Federica Chiesu i Kaija Jorgea. Obojica bi se trebala vratiti nogometu do kraja 2022. godine. Da stvar bude gora po Juventus, zbog suspenzija za Sassuolo na raspolaganju nisu bek Mattia De Sciglio, ofenzivac Moise Kean te veznjak Adrien Rabiot. Francuz Rabiot ovih bi dana mogao biti prodan u Manchester United.

Popis igrača na koje Allegri ne može računati:

Federico Chiesa
Paul Pogba
Weston McKennie
Wojciech Szczesny
Juan Cuadrado
Luca Pellegrini
Kaio Jorge
Mattia De Sciglio
Moise Kean
Adrien Rabiot

Kako će Juventus izgledati za sedam dana?

Upitno je kako će izgledati Juventusovih 11 na premijeri za sedam dana te koliko će bodova Zebre uhvatiti u sljedećih mjesec dana na početku prvenstva. Allegri će gotovo sigurno u prvi sastav uvrstiti pridošlicu Bremera (25), braniča koji je u Juventus stigao iz Torina za 41 milijun eura. U veznom redu priliku bi mogao dobiti talentirani Nicolo Fagioli (21), a u napadu će startati Angel Di Maria, koji je došao iz PSG-a po isteku ugovora.

U ofenzivi bi se mogao naći i mladi Matias Soule (19). Argentinac može igrati ofenzivu na obje strane, a izostankom Keana i Cuadrada otvara mu se velika prilika. Juventus bi uskoro mogao završiti transfer Filipa Kostića (29), koji će za nešto manje od 20 milijuna eura stići iz Eintracht Frankfurta. Srpsko lijevo krilo trebalo bi biti od velike koristi za Allegrija.

U slučaju da potpiše ovoga tjedna, mogao bi zaigrati od prve minute protiv Sassuola jer Juventus danas nema dovoljno kvalitetnih opcija na toj poziciji. Uz Kostića, do kraja kolovoza Juventus će pokušati dovesti još nekoliko igrača. Očekuje se dolazak novog veznjaka te krilnog igrača.

Može li Juventus u borbu za naslov prvaka Italije?

S obzirom na prilično slabe igre u posljednja tri tjedna i brojne ozljede/izostanke, Allegrijev sastav ne ulijeva nikakvo povjerenje. To bi mogla iskoristiti konkurencija. Inter, Milan i Roma odradili su značajne transfere ovoga ljeta i nisu pretjerano mijenjali momčadi u odnosu na prethodnu sezonu.

 

Pročitajte više