Kelava i Leko još čekaju prvi nastup pred punim Maksimirom: Napokon svi u gradu idu na utakmicu

JERKO LEKO nakon devet godina prvi puta će istrčati u Dinamovom dresu i uoči srijede tresle su ga posebne emocije.

> Vrbanović: Konačno se nešto zbiva u Maksimirskoj 128

> S Dinamom u Europu za jednu kunu

> Asadov objavio popis igrača za Dinamo: Modri pet puta skuplji od Azerbajdžanaca

> Azerbajdžanci secirali Dinamo: "Važno je zaustaviti Sammira"

"S Dinamom nikada nisam osvojio titulu niti sam, osim s reprezentacijom, igrao pred punim Maksimirom. Vrlo sam nestrpljiv, puno nam znači ova adaptacija stadiona. Navijači me zovu, a koga god sretnem sprema se doći na utakmicu. Svi žele vidjeti stadion i našu pobjedu".

Jedan od najistaknutijih "dinamovaca" na pripremama vjeruje da će atmosfera oko kluba uvelike pridonijeti boljoj igri Dinama. Jučer i danas je Kruno Jurčić igračima prezentirao snimke utakmica Neftchija.

"Uočili smo njihove mane i prednosti, optimist sam po prirodi, mislim da su šanse 70:30 za nas. Iskusniji smo, oni se trude igrati, ali ovisi o nama koliko ćemo ih pustiti. Na Maksimiru mi moramo voditi igru, spustiti loptu na zemlju. Mislim da su najslabiji u obrani, ali imaju nezgodne vezne igrače, Mpenzu koji može jednim potezom napraviti štetu. Mislim da ćemo ih ukrotiti iako u sredini imaju kvalitetne pojedince. Brazilac Flavinho je agresivan, djeluje na krilu i voli ući u sredinu, prema meni, ali bolje mu je da ne dolazi. Njegov sunarodnjak Rodriguinho gradi igru i ako se razmaše, može biti opasan", poručio je Leko.

Ivan Kelava nada se da u srijedu na novom travnjaku, lišenog svakih uroka, može započeti niz novih rekorda.

"Jutros sam u 8:15 na putu za trening vidio 200-tinjak ljudi kako stoje pred stadionom, to se dugo nije dogodilo. Zaista sam se posebno osjećao. Hvala upravi na uvjetima koje su nam omogućili, hvala i herojima koji su radili po ovoj vrućini. Nadgledao sam ih skoro svaki dan, napravili su dobar posao. Odigrat ćemo utakmicu za njih i za narod. Želimo opravdati ovaj trud, pravi smo kolektiv, a rekordima se ne opterećujem", rekao je Kelava koji također još nikada nije nastupio pred punim Maksimirom.

"Protiv Werdera sam bio treći golman, nadam se da ova generacija može ponovoiti euforiju koja je vladala davnih godina kad smo igrali protiv Manchestera, Sturma...", zaključio je Kelava.

Pročitajte više