Kerum u strahu za vlastiti život: Uzet ću kufere i idem ća da me netko ne ubije!

ŽELJKO KERUM se večeras jadao na svojoj Dalmacija TV. Nije mu jasno zašto policija nije reagirala na prozivke Torcide. "Ovako se sad stvorila situacija da ja moram tražiti politički azil. Sprema se linč, raspisan je natječaj za moju glavu. Što da napravim? Da uzmem kufere i odem ća, da me netko ne ubije", lupnuo je splitski gradonačelnik.

Koliko para, toliko muzike

Pa dvije-tri riječi o Hajduku... "Koliko para toliko muzike. Nije ni loše. Dinamo ima četiri puta veći budžet pa opet nisu ništa bolji od Hajduka. Trebamo čekati novu generaciju igrača, kao što su bili Buljan, Šurjak, braća Vujović. Hajduku je prioritet financijska stabilnost. Otkako smo mi došli na vlast, u Hajduku vlada financijska stabilnost. Nećemo dozvoliti da Hajduk dođe u blokadu ili stečaj. Ja to neću prihvatiti ni po koju cijenu. Ni po cijenu moje glave!", vrlo je emotivan večeras bio Kerum.

O bivšem prijatelju Svaguši opet ni riječi iskreno. Još se ne zna zašto je morao otići. "Svaguša je napravio dobre stvari, smanjio je budžet, osvojili smo Kup, ušli u Europsku ligu... Morao je otići, nismo mi mogli s tim kadrom postići bolje rezultate. Svaguša nije imao krivnju, svoje je odradio", opet je ostao tajanstven Kerum.

A onda se sjetio svog šogora Petroslava Sapunara, šefa Nadzornog odbora Bilih. "Toliku žrtvu je podnio. Toliko je dobra napravio, to je tipičan Bračanin, koji ni lipe nije potrošio sa strane", hvalio je Kerum svojtu. A nitko iz medija da se sjeti napisati kako je Sapunar - profesor. "Sram ih bilo", opalio je po novinarima splitski gradonačelnik.

Kako će ići protiv mene moji s Brda, Stobreča...

"Torcida je dobila sve što je tražila. Ovo što je sociolog Dražen Lalić komentirao, s puno toga se slažem, ali mislim da je teško nagovoriti moje prijatelje i članove moje familije da idu protiv Keruma. To je problem. Što je većina te Torcide meni dala glas. A pojedinci su instrumentalizirani. Vodstvo Torcide, tajnik, svi su oni politički instruirani. Ja ne mogu zamisliti da protiv mene idu moji s Brda, Stobreča... Premda ima naivaca koji će nasjesti", zna Kerum.

Pričao je i o aferi oko Prve vode. "Devedeset posto ljudi kad su se upoznali o čemu je riječ, rekli su ovo je vrhunska stvar. Ne znam zbog čega se dešava to što se dešava. Da nismo ja i Fani u pitanju, svi bi sa oduševljenjem to prihvatili. Ne mogu utjecati na svakog. Uvijek postoji 40 posto onih koji su kontra. Da je neki drugi investitor sve bi im bilo OK", drži Kerum.

Vjeko Santrić psihijatrijski je bolesnik, mora se liječiti

"Komunističke bande terorizirale su 45 godina, toga više nema. Ne može se oduzeti bez naknade. Vrijeme pljačke i divljeg zapada je prošlo. Ako ćemo u tom smjeru ići, onda smo nigdje. Zaštita privatnog vlasništva mora biti maksimalna. To što će doći neki vampir, psihijatrijski bolesnik Vjeko Santrić to je strašno. On se mora liječiti. To samo u nas može proći", jada se Kerum. Po njemu je cijela akcija građana artikulirana u inicijativi Za Marjan nepoštena i nekorektna.

Hotel Marjan je gotov, ustvrdio je Kerum. "Gotovo 99 posto. Može se sutra otvoriti, ali treba voditi računa i o uređenju obale. Bit će i to završeno. Kerum ponovno jaše u sedlu. Zapravo nikad nije ni sjahao. Hotel Marjan je investicija od milijardu kuna! Toga u Hrvatskoj nema!", ponosan je gradonačelnik Splita.

EPH me reketari, a ne otplaćuju svoje dugove

Onda su na red došli mediji. "EPH i Slobodna Dalmacija nadamnom provode klasičan reket. Smijenili su Zorana Krželja s mjesta glavnog urednika. Nije me dovoljno napadao. I onda su doveli Krunu Kljakovića. Da me sruši jer ih je strah izbora. A moja će lista osvojiti toliki broj mandata da ćemo moći dovesti Ministarstvo mora u Split. Bolje neka gledaju sebe. Ne otplaćuju dugove, ni kamatu, a ni glavnicu", doznao je Kerum.

Ali nije da nema razumijevanja za medijski interes. "Ja ih razumijem. Kad mene stave na naslovnicu prodaja im je veća za 30 posto. Moje ime je postala prevelika hipoteka i zato bih želio da netko drugi preuzme vodstvo HGS-a", zaključio je Kerum.  

Pročitajte više