Kerum: Više je Svaguša u 37 dana napravio za Hajduka nego...

GOSTUJUĆI u talk-showu "Nedjeljom u dva" splitski gradonačelnik Željko Kerum u razgovoru s voditeljem Aleksandrom Stankovićem dotaknuo se i stanja u Hajduku, teme koja je neizbježna s obzirom na aktualni trenutak splitskog kluba.

Dok su Aco i Kerum razgovarali o tome što se sve može kupiti novcem, postavilo se i pitanje: Može li se Štimac kupiti novcem? "To bi njega trebalo pitati", rekao je Kerum, a potom zbunjeno dodao: "Mislite, kao trenera? Vjerojatno se svaki trener može kupiti, ovisi koliko mu se nudi".

Na pitanje bi li bilo bolje da je Štimac umjesto u Zagreb otišao u Hajduk, Kerum je rekao kako je Štimac dioničar Hajduka i kako ne zna je li uopće sve po propisima po tom pitanju, a potom je dodao: "Da sam ja odlučivao samostalno, sigurno bi doveo Štimca u Hajduk".

Osim novog trenera Zagreba Kerum je prokomentirao i prve tjedne Joška Svaguše na klupi Hajduka. Splitskom gradonačelniku Torcida i ostali simpatizeri od početka spočitavaju postavljanje svog prijatelja na mjesto predsjednika Hajduka, ali Kerum je i danas stao u Svagušinu obranu:

"Više je Svaguša napravio dobra u Hajduku u 37 dana, nego...", zastao je splitski gradonačelnik i dodao: "To što pišu transparente po nečijem nalogu je njihov problem."

Stanković je Keruma pitao i je li bitna Svagušina kvalifikacija bila da je jedini u Hrvatskoj osuđen zbog izrabljivanja radnika i kažnjen sa 200 tisuća kuna. "Ne postoji ni jedna firma o kojoj nije napisano da je izrabljivala radnike. Kakva je to kazna od 200 tisuća kuna? To je prekršaj."

Pročitajte više