KINEZI IMAJU MJESTO U FINALU Nastavlja se kineska dominacija na The Internationalu

FOTO: Dota2Ti/Flickr

KINESKI timovi nastavljaju dominirati najvećim esport događajem na svijetu! LGD. Forever Young i Newbee izborili su nastup u polufinalu te time zagarantirali istočnoj velesili predstavnika u finalu The Internationala, vrijednom 10 milijuna dolara!

 >>KINEZI DOMINANTNI Počeo glavni turnir na The Internationalu
 
The International se polako bliži kraju i trenutno su poznate četiri od šest najboljih ekipa na turniru. Kineski Newbee i LGD. Forever Young borit će se za mjesto u velikom finalu, a tim koji izgubi imat će još jednu priliku za iskupljenje. Šanse za finale još imaju Virtus.Pro i Invictus Gaming, koji će svoje protivnike u donjem dijelu natjecanja saznati večeras.
 
Screenshot:  Dota2ti/Twitch.tv 
 
Nevjerojatne priče nastaju svake godine na The Internationalu, turniru koji mijenja živote, stvara igrače i uništava timove. Nevjerojatan je pritisak s kojim se ti igrači moraju nositi, ali sve je to dio folklora. Vjerojatno jedna od najljepših priča ove godine je ona kineskog tima LGD. Forever Young. Tim od kojeg nitko nije imao velika očekivanja sada je samo na korak do finala, a što je najvažnije od svega, igraju nevjerojatno. Nakon vrlo dominantnog nastupa u skupinama, doigravanje su nastavili u istom ritmu, izbacivši TNC i Virtus.pro bez izgubljene mape. Na putu do finala stoje im sunarodnjaci Newbee, vjerojatno i najveći izazov dosad.
 

 
Međutim, zapad i dalje ima svoje konje za trku. OG iz meča u meč igraju sve bolje i polako podsjećaju na onu fenomenalnu ekipu koja je osvojila posljednja dva Major turnira. Na putu će im stajati LGD Gaming i Invictus Gaming, dvije odlične kineske ekipe koje su ipak pokazale određene slabosti. Virtus.pro je također još u igri i uspiju li popraviti greške iz posljednjeg meča protiv Kineza, ozbiljan su kandidat za ulazak među najbolje tri ekipe na svijetu.
 
The International se nastavlja večeras, a sve mečeve možete besplatno pratiti na službenom kanalu natjecanja. Iako vas Dota 2 možda ne zanima, pogledajte kako izgleda vrhunski esport događaj. Od komentatora i analitičara, preko produkcije do samih mečeva, The International svake godine uspijeva podići ljestvicu više. Svake godine The International pokaže koliko toga esport još može postići. 
 

>>> Esport je jedan od najvećih globalnih fenomena današnjice. Nema relevantnog medija na svijetu koji ne izvještavaju o najvažnijim događanjima u esport industriji, a neke od najvećih globalnih kompanija ulažu stotine milijuna dolara kako bi na vrijeme ugrabile dio ovog brzorastućeg tržišta. Na Index Sportu pratite najnovije vijesti iz esporta, intervjue s najboljim profesionalnim gejmerima i uživajte u video klipovima i mečevima.

Pročitajte više