Kladionice: Hrvatska stoji lošije od Slovenije, SCG favorit

HRVATSKA košarkaška reprezentacija ne stoji najbolje na kladionicama uoči Europskog prvenstva u košarci. Prema uglednoj online kladionici Gamebookers Hrvatska ima između 2 i 2,5 posto izgleda za osvajanje naslova Europskog prvaka, prenosi Sportnet.

Najbolje na kladionici kotira reprezentacija Srbije i Crne Gore za koju su kladioničari 30 posto sigurni da će biti Europski prvak. Odmah iza nje su reprezentacije Grčke i Španjolske.

Grčka je u skupini s Hrvatskom, a osvoji li naša reprezentacija drugo ili treće mjesto, postoji mogućnost da se u razigravanju za četvrtfinale sastane sa Španjolskom ne bude li ona prva u svojoj skupini.

Potencijalni kandidati za naslov prvaka, ali s vrlo malim šansama su i Francuska i Njemačka.

Iza te skupine reprezentacija koje po kladioničarima imaju veće šanse osvojiti naslov europskog prvaka slijede Italija, Litva, Turska i Rusija koje imaju 4 do 7 posto šanse za osvajanje naslova.

Hrvatska reprezentacija nalazi se na 11. mjestu kladionice, što bi značilo da se nećemo kvalificirati na Olimpijske igre u Ateni iduće godine.

Zanimljivo je i da reprezentacija Slovenije kotira bolje od hrvatske reprezentacije.

Skoro nikakve šanse za osvajanje naslova najbolje europske momčadi imaju reprezentacije Ukrajine, Švedske, Latvije, Izraela i Bosne i Hercegovine.

U skupini D, u kojoj su uz Hrvatsku reprezentacije Grčke, Turske i Ukrajine, najbolje stoji grčka reprezentacija, iza nje je Turska, a tek na trećem mjestu nalazi se Hrvatska.

Pročitajte više