Premiership

Klopp: Chelsea je bio grub prema Lampardu. Ova momčad je poklon za Tuchela

Foto: EPA

TRENER Liverpoola Jurgen Klopp kritizirao je Chelsea zbog otkaza Franku Lampardu.

Engleski stručnjak je u nedjelju dobio otkaz nakon 18 mjeseci boravka u klubu na mjestu trenera, a zamijenio ga je Thomas Tuchel.

"Abramovič nije jedna od najstrpljivijih osoba na svijetu"

Klopp smatra da je Lampard zaslužio više vremena da popravi rezultate kluba koji je upao u krizu. 

Chelsea se sada nalazi na 10. mjestu Premiershipa sa šest bodova manje od mjesta koje vodi u Ligu prvaka naredne sezone.

"Moram reći da je ovo zaista oštro. Mislim da je Chelsea uradio sjajan posao u prijelaznom roku, da je doveo zaista dobre nogometaše i da je takvim stvarima potrebno vrijeme. To je potpuno normalno. Mislim da je grubo ovako rano donijeti takvu odluku. Gospodin Abramovič vam pruži šansu, novac, igrače, bilo što, ali on nije jedna od najstrpljivijih osoba na svijetu. Zaista suosjećam s Frankom jer on je mlad i zaista talentiran trener i želim mu samo najbolje. Siguran sam da će on biti dobro, ali sigurno je teško kada se to dogodi u tvom klubu, a to je očigledno Frankov klub", kazao je Klopp.

"Tuchel je sjajan, ova momčad mu je poklon"

Tuchel je potpisao ugovor na 18 mjeseci i vodit će Chelsea već večeras u ligaškom susretu protiv Wolvesa na domaćem terenu. 

Ovaj 47-godišnji trener je mijenjao Kloppa u Mainzu i Borussiji Dortmund. Prethodno je vodio Paris Saint-Germain gdje je dobio otkaz u prosincu. Klopp očekuje da će njegov sunarodnjak uspjeti u Chelseaju.

"Thomas Tuchel je sjajan. Nažalost za nas, on je zaista dobar trener. Znam ga dugo i jako ga poštujem. Ova momčad mu je poklon i vjerujem da on gleda tako. To će biti dobro", kazao je Klopp.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više