LIGA PRVAKA

Klopp: Inače sam nakon utakmice polupijan, sad pijem samo vodu

Screenshot: Twitter

LIVERPOOL je slavio protiv Tottenhama s 2:0 i u Madridu i osvojio svoj 6. naslov u Ligi prvaka! Pogotke za Redse zabili su Salah iz kaznenog udarca u 2. minuti i Origi u 87. minuti.

Reakcije iz Tottenhama, Pochettino komentirao finale. 

"Jako sam ponosan na igrače i na način na koji su se borili. Nismo imali sreće, dobili smo gol iz penala. Borili smo se, igrali dobro u drugom dijelu. Ponosan sam, ali i malo nesretan. Nije bilo lako početi s golom minusa, ali imamo pravo biti optimistični", rekao je Pochettino pa dodao: 

"Taj penal je bio nešto za što se ne možete pripremiti. Nitko nije mogao znati da ćemo nakon minute gubiti 1:0, to je psihički bio prevelik teret. Čestitam Liverpoolu na naslovu."

Alisson se istaknuo kao junak Liverpoola, a uskoro će dobiti i sina. 

''Puno je stvari koje mi prolaze kroz glavu. Došao sam iz malog grada na jugu Brazila. Moja žena nije večeras ovdje jer je trudna i rodit će za nekoliko dana Mattea - dali smo mu talijansko ime", rekao je presretni Brazilac. 

Kapetan Jordan Henderson podigao je trofej Lige prvaka o kojem je toliko sanjao. 

"U svlačionici vlada zajedništvo koje je stvorio trener, njemu idu sve zasluge. Ponosan sam što sam dio ove ekipe, ovo je za mene nešto posebno. Uvijek se trudim dati najbolje od sebe, imao sam teških trenutaka i nastavio sam prema naprijed, baš kao i klub", rekao je Henderson pa dodao:

"Ovo je najbolji trenutak u mom životu, o ovome sam sanjao kad sam bio dječak. Nije ovo samo o meni koji sam kao kapetan podigao trofej, ovo je o klubu, igračima, treneru, ma o svemu. Sad samo moramo ovako nastaviti." 

Tu je i legenda Liverpoola, Jamie Carragher. 

Jürgena Klopp oduševio je izjavom nakon utakmice.

"Jako sam sretan, najviše zbog moje obitelji, oni pate svake godine kad izgubimo najvažniju utakmicu sezone. Jeste li ikad vidjeli momčad poput ove!? Grizli smo bez imalo goriva nakon ovakve sezone, nevjerojatno. Kakva noć! Ovo je najbolja noć mog života!" uskliknuo je Klopp pred novinarima pa dodao da napokon ima trofej: 

"Trebalo nam je malo da osvojimo taj naslov, ali sada ga napokon imamo. Sada možemo dalje, vlasnici nas nikad nisu pritiskali, uvijek su nas samo podržavali, a mi smo im ovako vratili. To je sjajno. Inače sam već 20 minuta nakon utakmice polupijan, ali sad sam pio samo vodu." 

Oglasio se i Origi koji je pogotkom osigurao pobjedu. 

"Pobijedili smo kao momčad. Uz pomoć navijača koji su nas nosili, oni su posebni. Sve smo napravili zajedno, svi su dali doprinos i sada moramo uživati u tome", rekao je Origi. 

 

Trent Alexander-Arnold nije skrivao sreću nakon večerašnje pobjede

"Ne znam što reći, svi smo jako sretni. Drago mi je da sam ove godine odigrao 90 minuta u finalu. Svi smo nevjerojatno odigrali, ovo je za naše navijače", rekao je Salah nakon utakmice, a nadovezao se presretni Arnold:

"Puno sam se žrtvovao u karijeri, to što sam sada ovdje, za mene je najveća nagrada, ne mogu opisati sreću koju osjećam."

Među prvima se javio tragičar iz prošlogodišnjeg finala Loris Karius i čestitao svojim bivšim suigračima. 

⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️
#SixTimes pic.twitter.com/jVvGdhvZXZ

Pročitajte više