Klopp: Mi smo Liverpool i zato smo u finalu

Getty Images

FINALE tekućeg izdanja Lige prvaka izborili su Real Madrid i Liverpool. S početkom u 20:45, okršaj španjolskog i engleskog kluba zakazan je za subotu (26. svibnja) u Kijevu na Olimpijskom stadionu.

Premda ne odviše favoriziran, Liverpool u očima javnosti i dalje predstavlja klub koji je dovoljno konkurentan Real Madridu. 

Uoči finala najprestižnijeg europskog klupskog natjecanja, Liverpoolovu delegaciju na današnjoj tiskovnoj konferenciji u Kijevu činili su Jürgen Klopp te Jordan Henderson i Virgil van Dijk.

"Već smo napravili fantastičan posao, ali spremni smo krojiti daljnju klupsku povijest", bile su riječi kapetana Jordana Hendersona.

Povijesno gledajući, Liverpool je Ligu prvaka osvajao 1977. i 1978., 1981. i 1984., te 2005. godine. Dok je s Barcelonom i Bayern Münchenom izjednačen, prema broju šampionskih titula jedino zaostaje za Real Madridom (12) i Milanom (7). 

"Dosad smo Ligu prvaka osvajali u više navrata. Klupski DNK nalaže nam da osvajamo trofeje", napomenuo je Jordan Henderson. 

Upitan za komparaciju Jürgena Kloppa sa Zinedineom Zidaneom, Virgil van Dijk proučio je kako se ne bi upuštao u usporedbe.

"Ne bih vjerodostojno mogao uspoređivati jer ne poznajem radne metode Zinedinea Zidanea. Jedino mogu potvrditi kako je privilegija surađivati s Jürgenom Kloppom. Mnogo učimo radeći s njim. Znamo koliko zna biti temperamentan, ali odgovara nam njegov karakter."

Jürgen Klopp istaknuo je kako se ne plaši Realova superiornog iskustva izgrađenog na 12 europskih titula.

"Iskustvo je važno i predstavlja ogromnu prednost, ali nije krucijalno. Pripremljeni smo i znamo što očekivati. Mi smo Liverpool. Nitko nas nije očekivao u finalu, ali finale smo izborili jer smo Liverpool. Naš je duh najviše zaslužan za rezultate koje smo ostvarili", kazao je s optimizmom.

Pročitajte više