LIGA PRVAKA

Klopp: Nismo favoriti za osvajanje Lige prvaka

Foto: EPA-EFE

SLJEDEĆI tjedan vraća se Liga prvaka, a prema kladionicama, najveći favorit je Manchester City, iako mnogi smatraju da će Liverpool obraniti naslov zbog goleme prednosti u prvenstvu, što će mu dati prostora da se fokusira na najelitnije klupsko natjecanje.

U Premiershipu imaju čak 22 boda ispred Cityja i doista bi se čudo trebalo dogoditi da Redsi ne osvoje naslov. Liga prvaka je ipak drugačije natjecanje, u nokaut-fazi sve se odlučuje u dvije utakmice, a toga je svjestan i Jürgen Klopp, koji odbija prihvatiti da je njegova momčad favorit za obranu naslova. Redsi u osmini finala igraju protiv madridskog Atletica, a u prvoj utakmici gostuju u Španjolskoj.

"Juventus je bio moj favorit prije sezone, ali očito ne gledam toliko talijanski nogomet i nije mi jasno kako nije 10 bodova ispred drugoplasiranog u Serie A. Imaju najveću ekipu koju sam vidio u životu, kvalitetne igrače također. Bayern također ima golemu ekipu, PSG je sjajan kad je ekipa zdrava, ne možeš zaboraviti Barcelonu i Manchester City. Njima je LP ove sezone prioritet. Tako da nemam pojma koliko daleko možemo, ali ne treba o tome ni misliti jer se trebamo koncentrirati na Atletico u utorak", rekao je Klopp pa nastavio:

"Nemam pojma možemo li ponovno uzeti LP, ali moramo biti spremni. Prošle godine smo pokazali da možemo pobijediti najbolje. Ne znači da ćemo to napraviti ove sezone, samo znači da smo sposobni za to. Postoji toliko jakih ekipa da jedino možeš biti spreman na borbu. Onda sreća također ima ulogu u važnim trenucima. Na kraju kvaliteta neke ekipe nije presudan faktor, više ovisi o tome tko je u pravom raspoloženju, pokaže najviše želje i odlučnosti u pravim trenucima. I naravno, sreća. Ako želite bilo što osvojiti, treba vam sreća", priznaje Nijemac.

 

 

Pročitajte više