Knicksi se odriču Turčina koji ne igra zbog prežderavanja i straha od ubojstva

EPA

KAD odlučiš da nećeš putovati s momčadi na utakmicu zbog paranoje da te žele ubiti, a onda se u potpuno nevezanom incidentu preždereš do te mjere da danima ne možeš trenirati, možeš očekivati posljedice. U slučaju Enesa Kantera, posljedica su sve angažiraniji pokušaji New York Knicksa da ga se riješe.

Prema pisanju NY Daily Newsa, Knicksi pregovaraju s Chicago Bullsima o "trejdu" turtskog centra za mladoga krilnog igrača Jabarija Parkera, ali kako bi sva pravila bila zadovoljena, vjerojatno će u "trejd" morati uključitii treći klub. Još prošlog tjedna razgovarali su i sa Sacramento Kingsima, od kojih bi u zamjenu za Kantera dobili veterana Zacha Randolpha.

Kanter igra jednu od najboljih sezona karijere s prosjecima od 14,4 koša i 11,0 skokova, iako je samo 23 od 41 odigrane utakmice započeo u petorci. No budući da su se Njujorčani ove sezone posvetili "tankiranju" i borbi za pravo na prvi izbor drafta, odnosno dovođenje sveučilišne senzacije Ziona Williamsona, nije im ni u interesu držati takvog igrača u momčadi ako na njega ne računaju dugoročno.

Jabari Parker bio je drugi izbor drafta 2014. godine, no u četiri sezone u Milwaukee Bucksima zbog ozljeda je odigrao samo 183 od mogućih 328 utakmica, a proteklog je ljeta sreću potražio u Chicago Bullsima, s kojima je kao slobodan igrač potpisao dvogodišnji ugovor težak 40 milijuna dolara.

Bullsi su se kockali s mladim igračem sklonom ozljedama i nesklonom igranju obrane, a on im ove sezone uzvraća solidnim, ali ne baš impresivnim prosjecima od 14,7 koševa i 6,8 skokova, uz vrlo skormnih 29,5% šuta za tricu.

Kanter je pak proteklih dana bio u medijima jer ne putuje na utakmicu Knicksa i Washington Wizardsa u London, jedini ovogodišnji NBA spektakl u Europi, iz straha da će ga turski agenti likvidirati. Taj je 26-godišnji centar odavno otvoreni kritičar turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana, zbog čega mu je ukinuta turska putovnica, a otac mu je završio u zatvoru.

Možda je Kanter samo paranoičan, možda mu zaista prijeti strašna sudbina, ali nejasno je zašto nije čekao da ostatak momčadi otputuje u London kako bi si priuštio "cheat day", odnosno dan na koji "vara" na režimu prehrane i trpa u sebe sve što inače ne bi smio.

Tako se u četvrtak na Twitteru "pohvalio" snimkom obroka, koji je uključivao sedam hamburgera, od kojih su tri "pojačana" prženim jajem, te ogromnu porciju prženih krumpira. Međutim, taj je "pothvat" platio zdravstvenim problemima, dan poslije bilo mu je toliko zlo da nije mogao trenirati.

Takva je barem ova zabavna verzija, možda je Kanter usput pokupio nekakvu virozu, ali slučajnost je prevelika da bi se ignorirala. U svakom slučaju, Turčin je propustio posljednje dvije utakmice.

Nakon bizarne "bolesti" Mario Hezonja i suigrači natrpali su Kanterov ormarić u svlačionici umjetnim hamburgerima i "ubili ga u pojam". A on je svakako bolje prihvatio taj tip "ubojstva" nego onaj za koji smatra da mu prijeti u Londonu.

Pročitajte više