"Kolosalni" James Thomspon za Index najavljuje borbu protiv srpskog borilačkog asa!

IAKO smo pretpostavljali zašto ga zovu "Colossus", daleko najveću zvijezdu velikog borilačkog spektakla u Splitu Milenium Fighting Challenge "Fight4champion" Jamesa Thompsona, ipak smo ga zamolili da nam on objasni svoj nadimak.

> Dva tjedna do splitske borilačke poslastice: Čak tri spektakularne borbe za naslov

"Vrlo jednostavno - ogroman sam. Jednom prilikom sam razgovarao sa svojim promotorom i pitao me kako ćemo te najavljivati na borbama. Prijedlog je bio Colossus, po nekom talijanskom kipu koji je velik. Tada sam dobio taj nadimak koji je kasnije i ostao", objašnjava nam Britanac kojem ovo nije prvi posjet Hrvatskoj. Već ranije je bio kod svog velikog prijatelja Zelga Galešića u njegovoj Puli.

"Ovo mi nije prvi put da sam u Hrvatskoj, ovo je prvi put da se borim ovdje. Već sam prije bio u Puli", otkriva Thompson i dodaje:

"Zelg je jedan od najboljih boraca koje poznam. Dosta smo vremena u prošlosti proveli na zajedničkim treninzima, a sada on trenira s nama u London Shootfightersima što je sjajno. Uvijek je dobro imati ga u timu. O njemu mogu reći samo dobre stvari.

U petak ga u Spaladiumu čeka odlični srpski borac Miograg Petković "Pele".

"Definitivno se radi o dobrom protivniku. Ima puno iskustva i puno borbi iza sebe i neće mi biti lako. No, ja sam optimist i sigurno je da vjerujem u svoju pobjedu. Inače se ne bih niti borio. U odličnoj sam formi, dobrom treningu i nemam nikakvih problema s ozljedama."

"Pogledom ubijam protivnika"

Plan je opipati puls, a onda navaliti...

"Naravno da imam plan, uvijek pokušavam predvidjeti kako bi borba mogla otići. Najprije bih volio osjetiti kako diše na distanci, a onda ga i srušiti i završiti ground&poundom. Ili recimo upotrebom koljena ili gaženja. Ovdje vladaju Pride pravila i sve je dopušteno. To mi odgovara."

No, prije toga će prilikom najave Petkovića prostrijeliti pogledom po kojemu je poznat diljem svijeta. Zastrašivanje protivnika?


"Da, definitivno pokušavam zaplašiti protivnika, zašto ne? To zabavlja fanove, ako još uplaši protivnika dobro, ako ne, nije bitno. Ništa ne gubiš, a puno dobivaš."

Osim po impresivnoj građi i luđačkom pogledu, Thompson je postao planetarno popularan i zbog neugodne ozljede uha koju je pretrpio u borbi protiv Kevina Fergusona, poznatijeg kao Kimbo Slice. Uho je sada nasreću dobro.

"Lijepo ste to rekli, no dosta je uništeno. Nakon borbe je bilo doslovce dvostruko veće nego normalno od sve krvi koja je bila natopljena u njemu. Izgledalo je strašno, možda bi bilo bolje da je otpalo. Uglavnom, ne radi se o lijepom osjećaju", objašnjava Britanac i dodaje:

"Uho mi je zapravo bilo već natečeno i prije borbe. Pokušali su iz njega izvaditi krv, no nisu uspjeli. Moj trener mi je rekao kako zbog toga sigurno neće zaustaviti borbu i da se ne brinem. Na koncu smatram da je upravo to i bio glavni razlog zbog kojeg je prekinuta borba. Kimbo je ciljao u to uho, pošto je to i logično. Bilo je kao jedna velika meta. Ne zamjeram mu, vjerojatno bih i ja to napravio."

"Pitanje je ima li Cro Cop volje?"

Naravno, James nije mogao izbjeći pitanje o Mirku Filipoviću. U nekoliko se navrata šuškalo o njihovom dvoboju još za vrijeme slavnih Pride dana.

"Japanci uvijek nešto kombiniraju tako da je bilo mogućnosti da ću se boriti i s Mirkom. On je odličan borac koji je ostvario veliki uspjeh u ovom sportu. Zanima me kako će izgledati u sljedećoj borbi i imali i dalje u sebi žara za borbama? Sve se na koncu svodi imate li još u sebi gladi ili ne? Borba protiv Barryja će mnogo toga pokazati."

Pročitajte više