VIDEO Mandžukić zabio prvi gol sezone za Juventus!

Foto: Getty Images / Guliver Image, Juventus

JUVENTUS je pomeo Sampdoriju 4:1 u 10. kolu Serie A. Čini se kako poraz od Milana u prošlom kolu nije ostavio traga na prvaku Italije, naprotiv motivirao ga je za sjajnu predstavu pred domaćim navijačima.

Max Allegri zbog ozlijede Dybale dao je priliku Mariju Mandžukiću i hrvatski reprezentativac nije ga iznevjerio, te je konačno skinuo veliki teret zabivši svoj prvi gol ove sezone za Juventus nakon 808 minuta posta. Već u četvrtoj minuti. Cuadradoo je pobjegao po desnoj strani i sjajno centrirao, a hrvatski reprezentativac, pogađate, naklonio se glavom s pet metara i pospremio loptu u mrežu.



Već u 9. minuti Juventus je udvostručio prednost, Miralem Pjanić izveo je korner s desne strane, a Giorgio Chiellini ponovo je glavom matirao Christiana Puggionija za 2:0. Legendarni stoper Juvea i talijanske reprezentacije, čini se, baš voli zabit Sampdoriji, već treći put u karijeri pronašao je put do njezine mreže.

Činilo se nakon uvodnih desetak minuta kako će Sampdorija doživjeti potpuni potop već u prvom dijelu, no do konca poluvremena uspjela je zauzdati Mandžu i društvo, te im dopustila samo još jedan udarac u okvir.


Naprotiv, "mali Mandžukić", Ante Budimir, umalo je smanijo zaostatak nakon pola sata, no nije iskoristio najbolju priliku za goste u prvom dijelu. Dani Alves je pogriješio, Schick proslijedio loptu do hrvatskog internacionaca, ali Juventusov golman Neto čudesno je skrenuo njegv udarac u korner.

Na pauzu se otišlo sa "samo" 2:0 za domaćina. No drugi poklon Juventusove obrane gosti nisu propustili kazniti, u 57. minuti Dennis Praet je presjekao dodavanje na 30-ak metara od gola i sjurio se ka golu, te sjajno uposlio Patrika Schicka za 2:1.



Stara dama shvatila je kako Sampdorija ne misli odustati i podigla stepenicu više, te već u 64. minuti ponovno vratila dva gola prednosti. Cuadrado je ponovno sve zakuhao, a Miralem Pjanić bio je strijelac iz drugog pokušaja, golman gostiju je nekako skinuo prvi volej bh.reprezentativca, ali dočepao se lopte ponovo i zakucao je u mrežu.

Gonzalo Higuain nazabijao se u protekla tri kola, ali danas mu nije išlo. Umalo je dodatno povećao prednost domaćih u 78. minuti, odlično je primirio loptu, ali loše je pucao u padu i golman je blokirao.

Tri minute prije kraja Giorgio Chiellini je potvrdio svoju strast za zabijanjem Sampdoriji četvrtim golom protiv nje u karijeri, Cuardado je ubacio, a branič Juvea naklonio se za 4:1.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Pročitajte više