Kopić: Igrači su pod pritiskom kada igraju na Poljudu

Foto: Pixsell (Ivo Čagalj)

I TREĆU pobjedu u proljetnom dijelu prvenstvene kampanje ostvario je Hajduk. Nakon prošlotjednog poraza protiv Slaven Belupa (0:1), Hajduk je danas prvijencem Adama Gyurcsa trijumfirao nad Rudešom. 
"Bila je ovo utakmica kakvu smo i očekivali. Igrali smo protiv zatvorenog suparnika koji je tražio svoje prilike preko brze tranzicije i znali smo da moramo biti strpljivi ako želimo doći do pogotka", na medijskoj presici neposredno nakon utakmice istaknuo je Hajdukov trener Željko Kopić i detaljnije secirao tijek popodnevne utakmice.  
 
"Prvo poluvrijeme protok lopte nije bio dovoljno brz. Rudeš nas je uspješno zatvarao i zbog toga smo za vrijeme pauze stavili naglasak na nekoliko stvari koje moramo popraviti. U drugom dijelu smo kreirali odličnu akciju za vodstvo te smo nakon toga imali još nekoliko prilika za povećanje vodstva. Gosti su na koncu ostali na jednom udarcu prema golu i generalno sam zadovoljan s onim što smo napravili."
 
Unatoč statističkoj dominaciji, Hajduk je, kao i protiv Slaven Belupa, i protiv Rudeša imao probleme glede efikasnijeg probijanja defenzivne linije. 
 
"Da uzmeš deset ljudi s ulice i ideš igrati protiv njih na suženom prostoru, ne bi bilo lagano. Dominiraš, ali uvijek se može dogoditi neki zalutali metak, odnosno da primiš neki gol", pojasnio je Željko Kopić i otkrio kako je ponovno primjetio grč u momčadi.
 
"Kod igrača osjećam pritisak kada igraju na Poljudu. Svi očekuju da odmah na startu padne prvi gol, zatim odmah i drugi pa da je do poluvremena sve riješeno. Međutim, ne ide to baš uvijek tako."
 
 

Pročitajte više