GNK Dinamo

Kopić napravio promjene u Dinamu, klupska legenda napustila stožer

Foto: Marko Prpić/Pixsell

ŽELJKO KOPIĆ odradio je prvi trening u ulozi privremenog trenera Dinama.

 

Priliku je dobio nakon što je dosadašnji trener Damir Krznar podnio ostavku poslije ispadanja iz Kupa od Rijeke. Kopić će na klupi Dinama debitirati u derbiju protiv svog bivšeg kluba Hajduka u nedjelju od 17:30.

Dolaskom Kopića, dosadašnjeg šefa Dinamove omladinske škole, došlo je do promjena u stručnom stožeru. Otišli su Krznarovi pomoćnici Ferdo Milin i Mihael Mikić te analitičar Vedran Attias. Mikić, igračka legenda Dinama, vratio se ljetos u klub s Maksimira nakon više od 12 godina, a Milin je uz Krznara bio od početka njegovog mandata. Novi je analitičar Hrvoje Jozak, bivši voditelj skautske službe hrvatskog prvaka.

Krznar može ostati u klubu u drugoj ulozi

Još se ne zna hoće li bivši trener Krznar ostati u klubu u nekoj drugoj ulozi.

"Odmah smo reagirali i uvažili Krznarovu ostavku jer je on rekao da nikakvih promjena po tom pitanju neće biti. Za ovaj period koji je pred nama, do kraja polusezone, imenovali smo Željka Kopića za trenera", izjavio je predsjednik Mirko Barišić i dodao:

"Klub i ja mislimo sve najbolje o Krznaru. On je veliki znalac, ali nažalost nije uspio napraviti dobre rezultate. On je napravio moralan čin i očekujem da će to biti mentalni šok za igrače. Zahvaljujemo mu, on je, bez obzira na sve, bio uspješan trener, osvojio je duplu krunu, igrao je četvrtfinale Europa lige, što je za respekt. Krznar ima izbor i to izjavljujem u ime uprave. Mi ga želimo zadržati, a koje mjesto želi u klubu, to ovisi o njemu."

Na treningu nije bilo Bartola Franjića, Kevina Theophilea, Josipa Šutala i Duje Čopa, trenirali su odvojeno od momčadi, ali bit će na raspolaganju Kopiću za derbi.

Pročitajte više