Kos: Nikad nisam trgovao sa sucima, ali priznajem da sam ih častio hranom i pićem

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

IVAN KOS više nije predsjednik Hajduka! NO Hajduka u nedjelju je nakon poraza od Dinama na Poljudu od 2:1 smijenio Ivana Kosa.

>Torcida smijenila Kosa, Hajduk traži novog predsjednika

Nakon utakmice u poljudskim prostorijama sazvana je izvanredna konferencija za medije. Navijači splitskog ponosa danima su čekali ovu odluku, a ona je stigla nešto iza 21 sat.
 



Kos je nakon otkaza rekao:
 
"Čestitam dečkima na borbi u derbiju, pravom pristupu. Prekrasan ambijent, to je ono što nogomet jest, navijači, publika, ovo je ljepota nogometa. Siguran sam da bi mnogi drugi timovi željeli češće igrati u ovakvom ambijentu, ali to je na svima nama da u buduće ovakav ambijent imamo na svim stadionima", pohvalio je Kos atmosferu na Poljudu pa nastavio:
 
"Ja sam prihvatio biti ovdje u ovom tranzicijskom razdoblju kako klub ne bi došao u poziciju destabilizacije, nekakvih nemira i potresa kao što se pisalo. Ono što je važno naglasit da Uprava i ja osobno i nijedan djelatnik nije napravio kriminalno djelo ili bilo kakav potez koji bi napravio štetu klubu. Nismo trgovali sa sucima, nismo utjecali na njih, nismo imali dogovore s njima, ni u jednom trenutku nijedna nezakonita radnja, to vam jamčim svojim imenom", iskren je Kos.
 
"Znate koliko smo puta artikulirali prema sudačkoj organizaciji i skrenuli pozornost na loše stvari u sustavu i mi smo bili preteča borba protiv postojećeg sustava. U zadnjih tjedana sam rekao u nekoliko navrata da zagovaram strane povjerenike, rekao sam da baš zbog kontaminacije sudačke organizacije da treba doći netko izvana, a danas smo svjedoci bili niza pogrešaka. Znakovito je gdje smo bili u sudačkim okvirima dovoljno govori da je naš trener, koji nikad nije bio isključen u karijeri, u Hajduku dvaput bio isključen."
 
Kos je preuzeo odgovornost za sve stvari koje su se događale u klubu.
 
"Odobrio sam ugošćavanje sudaca na razini hrane i pića jer smatram da svi Hajdukovi gosti moraju biti ugošćeni, za sve stvari u klubu koje su se događale preuzimam odgovornost i moram priznati da sam trebao reagirati bolje. Baš time što ničime ne želim ugroziti moralne standarde Hajduka i destabilizirati klub dogovorio sam sporazumni raskid i spreman sam napraviti tranziciju dok ne dođe novi predsjednik."
 
"Svaki bod u mom mandatu je čisto osvojen, nikakvim utjecajem, razgovorom ili ugošćavanjem nismo privilegirali suce, puno pozitivnih stvari smo pokrenuli, novi predsjednik će sjesti u vruću stolicu, bilo je grešaka, svima zahvaljujem na pomoći, svojim suradnicima, oni su kreirali Hajduk koji je na dobrom putu. Neke od dobrih stvari ću si dati za pravo pobrojati: stabilna momčad, koja ima vrijednost, akademija koja je napravila znatan iskorak, pioniri, kadeti, juniori u borbi za titule
juniori i za Ligu prvaka na što smo ponosni, veći broj reprezentativaca u mlađim kategorijama,
infrastrukturni zahvati, 15 milijuna kuna u mom mandatu", rekao je već sada bivši predsjednik Hajduka.

"U zadnje dvije godine smo ostvarili oko 60 milijuna kuna čiste dobiti, te stvari pokazuju da je Hajduk na dobrom putu i da je odlično radio, ne samo ova Uprava, moja, nego je to nastavak kvalitetnog rada bivših Uprava. to su procesi koji se ne smiju ugroziti i tko će doći nakon mene nek radi još više i još bolje povjerenje smo izgubili i moj ostanak bi bio preveliki uteg. Odlazim mirne savjesti sa željom da Hajduk bude velik kakav zaslužuje biti", završio je Kos.




 
 

Pročitajte više